Tag "recent"

Kisha në trevat shqiptare

Asamblea kombetare e kishes katolike ne Shqiperi

Shkoder 18,19,20 qershor 2015 Kisha katolike në Shqipëri në datat 18,19,20 qershor do të mblidhet në një Asamble Kombëtare, e para në këto 25 vite pas komunizmit, për një verifikim

Në Dialog

Pashket me Ortodoksët?

Nga Lucetta Scaraffia Fjalët e Papa Françeskut, i cili edhe njëherë u shpreh i gatshëm për të fiksuar një datë të përbashkët për të festuar Pashkët, së bashku me të

Jeta Shpirtërore

Lufta për jetën

Nga Enzo Bianchi Lufta shpirtërore Për një shenjt thuhej se gjatë një përndjekjeje kishte shpallur besimin e tij dhe e kishin torturuar deri në atë pikë saqë e kishin ulur

Kisha Universale

Zoti fal gjithmonë, toka nuk fal kurrë!

Nga Peregrinus.al Çfarë titulli tjetër mund të zgjidhte për një letër enciklike rreth ekologjisë një Papë që merr për vete emrin e “të varfërit të Asizit”, përveçse fjalëve të para të

Opinione

Irlanda katolike dhe vota pro martesave gay

Nga Gjergj Meta Ishte ndoshta një rezultat i pritshëm ai që morën në Irlandë promovuesit e martesave gay në referendumin e para disa ditëve. Një votë plebishitare për nga rezultati e

Jeta Shpirtërore

Ku është vendpushimi i ëndrrave të tua?

 Paul Brian Campbell, SJ   … Cilado qoftë zgjedhja jote, shanset janë se ka të bëjë diçka me të bukurën. Ne jemi të tërhequr pas bukurisë. Kur koha e pushimeve

Jeta Shpirtërore

Diell dhe dritë jete

Ne hemisferën veriore te Tokës muaji maj sjell gëzim të veçantë të një kohe më të nxehtë dhe ditëve më të gjata. Shkrimi Shenjt për Hyjin thotë që është burimi

Jeta Shpirtërore

Ngjallja si pandashmëri e shpirtit dhe trupit

Gerald M. Fagin SJ   Ngjallja e Jezusit afirmon vlerën e personit njerëzor dhe botës në të cilën jetojmë. Jezusi u ngjall si një person i tërë – trup dhe

Jeta Shpirtërore

Pashka (ngjallja) është folje

Vinita Hampton Wright Sikurse pat thënë aq mirë Alice Camille: “Pashka [Dalja/Ngjallja] është me të vërtetë një folje, ngjarje dinamike që e bën rrugën e saj duke depërtuar nga errësira