Tag "recent"

Aktualitet

Papa Françesku krijon pesë kardinalë të rinj

Peregrinus.al  / Sot, gjatë lutjes së Engjëllit të Tënzot, Ati i Shenjtë Françesku ka shpallur një Koncistor për krijimin e kardinalëve të rinj. Ja çfarë tha Papa: “Të dashur vëllezër

Editorial

Ç’mund të bëjë feja për krizën politike në Shqipëri?

Gjergj Meta / Mund të thuhet pa mëdyshje se situata e krijuar në Shqipëri, jo vetëm tani, por edhe në të kaluarën, në këtë të kaluar tranzicionale, nëse duam t’i japim

Fjala

Mbajtja e urdhërimeve dhe shpirti i së vërtetës

Dritan Ndoci  / E DIELA VI E PASHKËS Vap 8, 5-8. 14-17; Ps 66 (65); 1Pjt 3, 15-18; Gjn 14, 15-21 «Pasi që shpirti hyn në këtë dhomë, përmes një

Kisha në trevat shqiptare

Pervjetori i Imzot Lucjan Avgustini

“Unë jam ringjallja dhe jeta: kush beson në mua, edhe nëse vdes, do të jetojë. Edhe kush jeton e beson në mua, nuk do të vdesë askurrë” (Gj 11,25-26). Në

Editorial

Galateu per Smartphone – Bëhu Smart(wo)man!

Gjergj Meta  / -Mos harro! Smartphone-i është vetëm një mjet dhe si i tillë duhet të ketë vendin që i takon dhe jo gjithë hapësirën e jetës tënde. Mjetet janë

Jeta Shoqërore

Deklarate e Komuniteteve fetare ne Shqiperi per situaten politike

  Deklarate Ne Komunitetet Fetare në Shqipëri, Komuniteti Mysliman, Kisha Orthodhokse Autoqefale, Kisha Katolike, Kryegjyshata Botërore e Bektashinjëve dhe Vëllazëria Ungjillore, në përputhje me natyrën e veprimtarisë tonë shpirtërore, ndiejmë

Jeta Shpirtërore

Gruaja sipas mësimit të Kishës katolike

M. Mimoza Jaku sds   / Gruaja sipas mësimit të Kishës katolike  Në këtë kumtesë mbi gruan sipas mësimit të Kishës katolike e brenda komunitetit katolik në Shqipëri, më së

Fjala

Unë jam udha e vërteta dhe jeta

Dritan Ndoci  / E DIELA V E PASHKËS Vap 6, 1-7; Ps 33 (32); 1Pjt 2, 4-9; Gjn 14, 1-12 Pjesët më të rëndësishme të Veprave të Apostujve, të cilat

Kisha në trevat shqiptare

Mons Brown paraqet letrat kredenciale

Sot me datë 9 maj 2017 Sh. T. Imzot Charles John Brown dorëzoi letrat kredenciale pranë Presidentit të Republikës Zotit Bujar Nishani. Takimi sipas Imzot Brown takimi ishte shumë i

Kisha në trevat shqiptare

Imzot Charles John Brown, Nunci Apostolik mbërrin në Shqipëri

Peregrinus.al/  Ka mbërritur sot në Shqipëri Nunci Apostolik Shkëlqesia e Tij Imzot Charles John Brown. Ai është caktuar nga Papa Françesku në Shqipëri pas mbarimit të shërbimi diplomatik të Shkëlqesisë