Tag "Opinione"

Në Dialog

Simpozium Ndërfetar “Familja në këndvështrimin e Krishterë dhe Islam”

PEREGRINUS.AL  / Ditën e mërkurë, me datë 18 janar 2017, ora 11.00, Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar Bedër, në bashkëpunim me Akademinë Teologjike Ortodokse, Durrës dhe Institutin Filozofik

Ipeshkëvinjtë lokalë

Kuptimi i stemës ipeshkvore të Imzot Gjergj Frendo-s

Arqipeshkvi ynë ka zgjedhur si moto “Bariu dëgjoftë zërin e deleve”. Moto-ja e një ipeshkvi shënon programin e tij ipeshkvor, domethënë ëndrrat e tij për të ardhmen e dioqezës që

Fjala

Ungjilli i Shën Mateut

BERNARD CARUANA O.P.   / Me kohen e Ardhjes, në Kishë fillon Viti i Ri. Këtë vit (VITI A) do të lexojmë Ungjillin e Mateut në veçanti gjatë të dielave.

Kisha në trevat shqiptare

Roli i Kishës, misionarëve dhe vullnetarëve në luftën kundër varfërisë dhe përjashtimit social

ELIDON DODAJ   / Me 14 tetor 2016, u zhvillua në ambjentet e Këshillit të Qarkut Durrës, konferenca rajonale me temën “Roli i Kishës, misionarëve dhe vullnetarëve në luftën kundër

Editorial

Kreshmet: një shndërrim i vazhdueshëm jetës

GJERGJ META    / Qëllimi përfundimtar i Kreshmeve nuk janë kreshmet, por Pashka e Krishtit, Ngjallja e tij. Jo vetëm kreshmet, por e gjithë jeta e të krishterit është e

Opinione

NJE MESI PER NE: Një Krishtlindje tjetër, një mundësi tjetër!

AGUSTIN BARDHI/ Shumë familje kanë vendosur  një pemë të zbukuruar në shtëpi dhe drita shumëngjyrëshe për të treguar se diçka ndryshe po ndodh, po feston, disa të shtyrë nga klima

Opinione

Ardhja: fillimi i një misteri të madh

  Nga Kolë Dedaj/ Në shumicën e vendeve, kur fillojnë të bien flokët e para të dëborës, në periudhë dimri fillon një atmosferë krejt e veçante, ajo e Krishtlindjes. Edhe

Opinione

Pema e Krishtlindjes, jo e Viti të Ri

Nga Agustin Bardhi/ Nëse do të pyesnim shqiptarët, edhe ata të besimit katolik se si quhet ajo pema me shumë zbukurime që vendosin nëpër shtëpi në “kohën e ardhjes” në

Opinione

A mund të jetojnë bashkë të krishterë e mysliman?

Nga Mark Pashkja/ Kjo ka qenë një ndër pyetjet e shumta që e shprehur ose jo në mënyrë të hapur, shumë gazetarë, analistë apo dhe njerëz të thjeshtë ngrinin përball

Editorial

NË KRIZË … !? – T’I JAPIM PESHË KËSAJ FJALE!

GJERGJ META   / Pse duhet t’i japim peshe kesaj fjale? Ja pse! Qe sot bota eshte ne krize kjo nuk do mend e as kalem. Ajo qe ka ndodhur ne