Tag "në dialog"

Në Dialog

Simpozium Ndërfetar “Familja në këndvështrimin e Krishterë dhe Islam”

PEREGRINUS.AL  / Ditën e mërkurë, me datë 18 janar 2017, ora 11.00, Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar Bedër, në bashkëpunim me Akademinë Teologjike Ortodokse, Durrës dhe Institutin Filozofik

Në Dialog

FITO MBI INDIFERENCËN DHE ARRIJE PAQEN: Prezantimi i Mesazhit të Papë Françeskut për Ditën e 49-të Botërore të Paqes Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” – Tiranë

  Bernard Caruana O.P/ Dua t’ju rrëfej fillimisht dy frika që më kanë përcjellur kur më është propozuar të marr pjesë në këtë konferencë të sotme. Për paqen është folur

Në Dialog

Aurel Plasari shkruan shqip dhe “shkencisht”

Nga Peregrinus.al Me kënaqësi mora sot pjesë në promovimin e librit të ri të Aurel Plasarit “Shqipëria dhe shqiptarët në Europën e Piut II” alias “Karta europiane e identitet shqiptar”. E

Jeta Shpirtërore

Profeti ndahet pa nder në vend të vet …e Djela XIV gjatë vitit

E Djela XIV gjatë vitit Ungjilli sipas Markut Në atë kohë Jezusi u nis prej andej e shkoi në vendin ku u rrit. E përcollën edhe nxënësit e tij. Kur

Në Dialog

Henry Newman: Si të jetosh në kapitalizëm duke qenë ndërkohë i krishterë?

Njumani e njihte mirë shoqërinë britanike të gjysmës së parë të 1800-ës, së cilës i referohet në predikimet e tij. Ai e di se cili është roli aktual i interesave