Tag "Kisha në trevat shqiptare"

Jeta Shpirtërore

Ungjilli i Shën Mateut

BERNARD CARUANA O.P.   / Me kohen e Ardhjes, në Kishë fillon Viti i Ri. Këtë vit (VITI A) do të lexojmë Ungjillin e Mateut në veçanti gjatë të dielave.

Kisha në trevat shqiptare

Kardinal Troshani kremton ne varret e Rrmajit*

Një ditë pasi mberriti në Rinas, Kardinal Simoni u drejtua drejt varrezave të Rrmajt për të kremtuar meshën shenjte, vendi simbol i vuajtjes dhe ringritjes. Askund më mirë se aty

Aktualitet

MESAZH ME RASTIN E EMËRIMIT TË ARQIPESHKVIT TË RI

      Është kënaqësi e madhe për mua të kem rast për te përshëndetur popullin shqiptar në këtë ditë, vetëm një ditë pas emërimit tim si arqipeshkëv i Arkidioqezës

Kisha në trevat shqiptare

Emërohet Arqipeshkevi i ri Tirane-Durres: GEORGE FRENDO O.P. Curriculum Vitae

  At Gjergji (emri i pagëzimit Antonio) ka lindur më 4 prill 1946 në Qormi, Maltë (i pesti në një familje prej shtatë fëmijësh). Pasi përfundoi studimet fillore dhe të

Aktualitet

Komunikim për mediat: Emërohet Arqipeshkëvi i ri i Tiranë – Durrësit

  Arkidioqeza Metropolitane e Tiranë – Durrësit lajmëron me gëzim se Shenjtëria e Tij Papa Françesku sot me datë 17 nëntor 2016 ka emëruar Arqipeshkëv të kësaj Dioqeze Shumë të

Kisha në trevat shqiptare

Mbyllja e vitit jubilar të Mëshirës: Mbyllja e “Derës së shenjtë”, katedralja e Rreshenit.

Si në çdo Katedrale të botës apo në kisha të veçanta, kështu edhe në Dioqezën tonë të Rrëshenit, sot, më 13 nëntor 2016, mbyllet porta e shenjtë e vitit jubilar

Kisha në trevat shqiptare

Dioqeza e Sapës: DASHURIA NË VEPËR ËSHTË SHËRBIM

Pas gëzimit që përjetuam me Shenjtërimin e bijës shqiptare dhe nënës Botërore, Nënë Tereza, Caritas Dioqezan SAPA organizoj aktivitetin e radhës me Persoanat me Aftësi Ndryshe, takim ky që iu

Kisha në trevat shqiptare

Roli i Kishës, misionarëve dhe vullnetarëve në luftën kundër varfërisë dhe përjashtimit social

ELIDON DODAJ   / Me 14 tetor 2016, u zhvillua në ambjentet e Këshillit të Qarkut Durrës, konferenca rajonale me temën “Roli i Kishës, misionarëve dhe vullnetarëve në luftën kundër

Kisha në trevat shqiptare

INAUGURIMI I SHTËPISË SË LUTJES “SHËN JOZEFI” KARMEL- NËNSHAT

  VIOLETA MARASHI/ Bashkësia e Etërve Karmelitan, kanë bashkendarë gëzimin e Inaugurimit të Shtëpisë së lutjes “Shën Jozefi” në Karmel Nënshat. Në praninë e Atit Gjeneral Karmelitan, Pader Saverio Cannistrà, në

Kisha në trevat shqiptare

Mesha e falenderimit per dom Artur Kolen. -KAM DASHUR JETEN NË PLOTËSI! NJËQIND HERË AQ!

VIOLETA MARASHI/ “Të dashur vëllezer e motra, rrugëtimi ynë i përbashkët, unë si meshtar e bari, e ju si grigjë e popullit të Zotit, i erdhi fundi pas 3 vitesh