Tag "Kisha në trevat shqiptare"

Kisha në trevat shqiptare

Përshëndetje e P. Giovanni Peragine

Fort të dashur në këtë moment në zemrën time jehon fort himni i falënderimit të Marisë: “Shpirti im e madhëron Zotin…sepse e shikoi me pëlqim shërbëtoren e vet të përvuajtë”.

Kisha në trevat shqiptare

Fjalimi i Dom Simon Kullit në diten e shpalljes si Ipeshkev i Sapes.

    Shkëlqesi e nderuar Imzot Charles John Broën, Nunc Apostolik në Shqipëri, I nderuar Imzot Massafra Arqipeshkev Shkoder-Pult, President i Konfereces Ipeshkvore të Shqiperisë. I Nderuar Kleri i dioqezit

Kisha në trevat shqiptare

Përshendetja e Ipeshkëvit të zgjedhur të Rrëshenit, Dom Gjergj Meta

  Shumë i Nderuar Atë Kristofor, Bariu dhe Ati i kësaj dioqeze të Rrëshenit, fjalët e para janë për ju sot në shenjë falenderimi për shërbimin dhe të mirën që

Në Dialog

Simpozium Ndërfetar “Familja në këndvështrimin e Krishterë dhe Islam”

PEREGRINUS.AL  / Ditën e mërkurë, me datë 18 janar 2017, ora 11.00, Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar Bedër, në bashkëpunim me Akademinë Teologjike Ortodokse, Durrës dhe Institutin Filozofik

Kisha në trevat shqiptare

“Bamirësia të pasuron”: një drekë për fëmijët në nevojë në Rrëshen.

Festat e këtij fundviti kanë lejuar që edhe disa nga fëmijet e Rrëshenit të përjetonin një moment ndryshe nga ditët e tyre. Pikërisht në festen e “ Fëmijëve të pafajshëm”

Kisha në trevat shqiptare

Dioqeza Rrëshen: Takim rinor në prag të Krishtlindjes

Me datë 17 Dhjetor 2016 në katedralen e Rrëshenit është mbajtur takimi i të rinjëve të dioqezës sonë të ardhur nga zona të ndryshme baritore. Ishte një moment ku të

Kisha në trevat shqiptare

Koncert bamirësie në Katedralen e Sapës

Nuk ka rëndësi se sa ndihmojmë, por sa dashuri vendosim në atë që dhurojmë Mbi këtë moto është organizuar Koncerti Tradicional i Krishtlindjes në Katedralen Shën Tereza e Kalkutës në

Kisha në trevat shqiptare

PROMOVIM I BULETINIT TË CARITAS SAPA

Në prag të Krishtlindjes Caritas dioqezan Sapa organizoi ceremoninë e promovimit të Buletinit të Caritasit, një pëmbledhje kjo tre vjeçare e punës dhe gjithë veprimtarisë së Caritasit. Ceremonia u mbajt

Kisha në trevat shqiptare

HAPET EKSPOZITA E PUNIMEVE TË FËMIJËVE ME AFTËSI NDRYSHE

    Fëmijët me Aftësi Ndryshe tashmë janë kthyer në qendër të vëmendjes për Caritasin Dioqezan dhe për mbarë Dioqezën e Sapës, pse jo dhe më gjerë. Ato dita -ditës

Ipeshkëvinjtë lokalë

Kuptimi i stemës ipeshkvore të Imzot Gjergj Frendo-s

Arqipeshkvi ynë ka zgjedhur si moto “Bariu dëgjoftë zërin e deleve”. Moto-ja e një ipeshkvi shënon programin e tij ipeshkvor, domethënë ëndrrat e tij për të ardhmen e dioqezës që