Tag "Jeta shpirterore"

Në Dialog

Simpozium Ndërfetar “Familja në këndvështrimin e Krishterë dhe Islam”

PEREGRINUS.AL  / Ditën e mërkurë, me datë 18 janar 2017, ora 11.00, Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar Bedër, në bashkëpunim me Akademinë Teologjike Ortodokse, Durrës dhe Institutin Filozofik

Jeta Shpirtërore

MARTIRËT: NJË JETË E DHURUAR PËR KRISHTIN DHE KISHËN

Të dashur rregulltar e rregulltare, është për mua kënaqësi e privilegj që t’ju drejtoj sot një reflektim mbi domethënien historike, biblike dhe baritore të të Lumve Martirë të Kishës në

Jeta Shpirtërore

Ungjilli i Shën Mateut

BERNARD CARUANA O.P.   / Me kohen e Ardhjes, në Kishë fillon Viti i Ri. Këtë vit (VITI A) do të lexojmë Ungjillin e Mateut në veçanti gjatë të dielave.

I pakategorizuar

Festa e engjejve rojtarë: të gjithë e kemi një engjëll që na mbron

Engjëll i rojes është një engjëll i cili, sipas traditës së krishterë, shoqëron çdo person në jetë, duke e ndihmuar atë në vështirësitë dhe duke e udhëzuar atë kah Hyji.

Jeta Shpirtërore

A I KE DITUR KËTO GJËRA RRETH SHËN INJACIT TË LOJOLËS?

Shën Injaci i Loyolës është i njohur më së shumti si personi që i themeloi Jezuitët dhe shqyrtimet shpirtërore të të cilit formuan përshpirtërinë injaciane dhe “Ushtrimet Shpirtërore”. Një fakt

Jeta Shpirtërore

ISHIN SI DELET PA BARI – E djela XVI gjatë Vitit

Ungjilli (Mk 6, 30-34) Leximi i Ungjillit shenjt sipas Markut Në atë kohë, apostujt u bashkuan prapë te Jezusi dhe i treguan gjithçka kishin bërë dhe kishin mësuar. Atëherë ai

Opinione

EDHE ZOTI PUSHOI …

Nga Gjergj Meta Pushimi është një përmasë njerëzore shumë e nevojshme. Sigurisht jo të gjithë e kanë mundësinë të kenë dit të lira për pushime, por ekziston mundësia e një

Editorial

ZOTI ËSHTË XHELOZ APO ZILIQAR?

Nga Gjergj Meta Ndër fjalët që shpesh përdoren për të përshkruar Hyjin në Bibël dhe që gjithmonë më ka bërë një farë përshtypje është fjala xheloz. Në përdorimin njerëzor kjo

Aktualitet

Dom Kledi, meshtar i ri!

Kledjan Vukaj, diakon i Arkidioqezës Metropolitane të Shkodrës, do të shugurohet meshtar me datë 11 korrik 2015 në Katedralen e Shkodrës nga Shkëlqesia e Tij Imzot Angelo Massafra, Arqipeshkëv i

Jeta Shpirtërore

Profeti ndahet pa nder në vend të vet …e Djela XIV gjatë vitit

E Djela XIV gjatë vitit Ungjilli sipas Markut Në atë kohë Jezusi u nis prej andej e shkoi në vendin ku u rrit. E përcollën edhe nxënësit e tij. Kur

  • 1
  • 2