Tag "featured"

Kisha në trevat shqiptare

Përshëndetje e P. Giovanni Peragine

Fort të dashur në këtë moment në zemrën time jehon fort himni i falënderimit të Marisë: “Shpirti im e madhëron Zotin…sepse e shikoi me pëlqim shërbëtoren e vet të përvuajtë”.

Kisha në trevat shqiptare

Fjalimi i Dom Simon Kullit në diten e shpalljes si Ipeshkev i Sapes.

    Shkëlqesi e nderuar Imzot Charles John Broën, Nunc Apostolik në Shqipëri, I nderuar Imzot Massafra Arqipeshkev Shkoder-Pult, President i Konfereces Ipeshkvore të Shqiperisë. I Nderuar Kleri i dioqezit

Kisha në trevat shqiptare

Përshendetja e Ipeshkëvit të zgjedhur të Rrëshenit, Dom Gjergj Meta

  Shumë i Nderuar Atë Kristofor, Bariu dhe Ati i kësaj dioqeze të Rrëshenit, fjalët e para janë për ju sot në shenjë falenderimi për shërbimin dhe të mirën që

Intervistë

Dialogu ndërfetar nis nga besimi në Zotin dhe jo nga politika – Interviste me Ate Mario Imperatorin SJ

Interviste – Peregrinus.al / Padre Mario para disa ditesh je nderuar me nje çmim nga Universiteti beder per promovimin e dialogut nderfetar. Eshte nje gje e rendesishme jo vetem per

Aktualitet

Një mësim i vyer për Europën nga Shqipëria e vogël

Peregrinus.al   / Përfaqësuesit e komuniteteve fetare të Shqipërisë konferencë në Berlin për të treguar shembullin e harmonisë fetare në Shqipëri. Në një takim sot pasdite ku ishin të pranishëm

Aktualitet

Papa Ipeshkvinjve shqiptare: thirrjet, te rinjte dhe shmangni “mondanitetin”

Sot ipeshkëvinjtë e Kishës Katolike në Shqipëri kanë takuar Shenjtërinë e tij Papa Françeskun në Vatikan. Ipeshkëvinjtë janë në Romë për vizitën e tyre ad limina. Kjo është një vizitë

Editorial

Bagëtia “pjell” zoti Imami, gruaja “lind”

Gjergj Meta  / Kur pashë sot në mëngjes, në shtypin online, deklaratën e Arben Imamit thënë dje në emisionin “Opinion” të Gazetarit Blendi Fevziu, rreth grave që nuk kanë bërë

Fjala

O Atë, ruaji në emër tënd

Dritan Ndoci   / E DIELA VII E PASHKËS Vap 1, 12-14; Ps 27 (26); 1Pjt 4, 13-16; Gjn 17, 1-17 Në pjesën e sotme ungjillore na janë kumtuar rreshtat

Editorial

Siguritë e rreme të ekstremizmit fetar

Gjergj Meta   / “Moderniteti, për shumë arsye të kuptueshme ka vënë në diskutim të gjitha siguritë e vjetra; pasiguria është një gjendje që shumë njerëz e kanë të vështirë

Magisterium

Kritere zbatuese për Amoris Laetitia, Dritë për familjet tona

Nga Charles Jude Chicluna dhe Mario Grech   / Njësoj sikur “ylli” që u priu mbretërve dijetarë drejt takimit me Jezusin, po ashtu edhe porosia apostolike Amoris laetitia ndriçon familjet