Tag "editorial"

Editorial

Komunikimi – nevojë e domosdoshme

Don Anton Uka  / 31 Pastaj doli prapë nga krahina e Tirit, e nëpër Sidon, erdhi drejt detit të Galilesë në krahinat e Dekapolit. 32 I sollën një shurdhaman që

Editorial

Të kujtojmë për të ndërtuar të ardhmen*

Gjergj Meta   / “Feja është opium për popujt”. Sa herë në fëmijërinë time e kam dëgjuar këtë fjalë, si një lloj vaksine që herë pas here na injektohej si

Editorial

Kardinali Ernest Simoni nuk ra nga qielli.

AGUSTIN BARDHI/ Tashmë edhe ne e kemi kardinalin tonë, për këtë duhet patjetër të falënderojmë Zotin që e la gjallë mbas gjithë atyre viteve plot me vuajtje. Eh, more dom

Editorial

Bariu dëgjoftë zërin e deleve

GEORGE FRENDO O.P.   / Të dashur vëllezër e motra, jam vëllau juaj Gjergji. Faleminderit se keni ardhur në këtë kohë sigurisht jo shumë e përshtatshme, veçanërisht për ata që

Editorial

Që kremtimi i martirëve të mos jetë një shfaqje

GJERGJ META   / Shkodra dhe gjithë katolikët e Shqipërisë po përgatiten me shumë entuziazëm për kremtimin e Lumnimit të 38 martirëve tanë që “kaluan ngushticën e madhe dhe lanë

Editorial

I dashur Zot, sot ishte një ditë e vështirë…

AGUSTIN BARDHI/   I dashur Zot, sot ishte një ditë e vështirë, një ditë që duket se nuk do te mbaroje kurrë! Në fakt ka nisur qysh kur etërit tanë

Editorial

Ne Shkoder hapet muzeu dioqezan*

ARTUR JAKU   / Këtu e 158 (1858) vite më parë, në token e dhurume nga Marin Gjonej, populli i Shkodrës kërkonte shumë me shumë se një Kishë në mentalitetin

Editorial

Sa komunikon Kisha në Shqipëri?

GJERGJ META   / Jam i vetëdijshëm se me këtë që po them mund edhe të tërheq ndonjë shigjetë kritike, por më mirë gjërat të thuhen. Unë ka kohë që

Editorial

FYTYRËN TËNDE UNË KËRKOJ

GJERGJ META     / E DIELA II E KRESHMES   / Do ta quaja të Djelën e dytë të kreshmeve “e Diela e fytyrës së Hyjit”. Në Ungjillin e kësaj

Opinione

TUNDIMI? NJË MUNDËSI E ARTË!

GJERGJ META    / Duam të flasim pak për tundimin dhe tundimet? “E mos na lër të biem në tundim…” – kështu të krishterët i luten Atit. Në versionin ortodoks