Tag "besimi yne"

Ipeshkëvinjtë lokalë

Kuptimi i stemës ipeshkvore të Imzot Gjergj Frendo-s

Arqipeshkvi ynë ka zgjedhur si moto “Bariu dëgjoftë zërin e deleve”. Moto-ja e një ipeshkvi shënon programin e tij ipeshkvor, domethënë ëndrrat e tij për të ardhmen e dioqezës që

Fjala

Ungjilli i Shën Mateut

BERNARD CARUANA O.P.   / Me kohen e Ardhjes, në Kishë fillon Viti i Ri. Këtë vit (VITI A) do të lexojmë Ungjillin e Mateut në veçanti gjatë të dielave.

Në Dialog

Kryedioqeza e Tivarit dhe Manastiri i Shën Gjon Vlladimirit në Krajë*

NIK UKGJINI    / Provinca Iliro-Romake e Prevalitanës,(Praevalis) trashëgimtare e shteti të Arianinitëve, e cila shtrihej nga Lumi  Mat (Mathis).  deri në qytetin e Risono (Risan), me kryeqendër Shkodrën, në

Aktualitet

Dom Kledi, meshtar i ri!

Kledjan Vukaj, diakon i Arkidioqezës Metropolitane të Shkodrës, do të shugurohet meshtar me datë 11 korrik 2015 në Katedralen e Shkodrës nga Shkëlqesia e Tij Imzot Angelo Massafra, Arqipeshkëv i

Jeta Shpirtërore

Thirrja: takim i Misterit të Zotit me misterin e njeriut

Nga Dom Gjovalin Simoni Aspekte teologjike dhe shpirtërore. Autenticiteti dhe dëshmia e jetës. Historia e çdo thirrjeje Meshtarake ose e jetes së Kushtuar apo Martesore, është historia e pashprehshme e

Intervistë

Një Kishë e vjetër? – Intervista e fundit e Kardinal Martinit!

  Testamenti shpirtëror i Kardinal Martinit Atë Georg Sporschill, sivëllau jezuit i cili e intervistoi në “Bashkëbisedime mbrëmjesh në Jeruzalem”, dhe Federica Radice Fossati kanë takuar Kard. Martinin me 8

Jeta Shpirtërore

Duke u dridhur përpara shpresës – Besimi ynë në ringjallje

Dëshira për të jetuar për amshim e shoqëron njeriun e të gjitha kohërave. Përveç me jetën njeriu pashmangshëm ballafaqohet edhe me të vërtetën e vdekjes. Të gjitha religjionet merren me