I pakategorizuar

Editorial

Lajmërimi zyrtar: Ceremonia e Lumnimit të martirëve më 5 nëntor 2016

NJOFTIM ZYRTAR Nga Konferenca Ipeshkvore e Shqipërisë Lënda: Dita e Lumnimit të “Martirëve” tanë Pas një kohe relativisht të gjatë, me një punë voluminoze dhe me angazhimin e palodhshëm për të

I pakategorizuar

Dialog: takim me Universitetin Beder

Mark Pashkja   / Në kuadrin e marrëdhënieve të shkëlqyera që ekzistojnë mes Institutit tonë Filozofik- Teologjik Katolik në Shkodër dhe Fakultetit të Shkencave Islame të Universitetit Bedër të Tiranës,

I pakategorizuar

Antoine Loiris, Gazetari i France Bleu një letër të hapur vrasësve të parisit: “Nuk do ta keni urrejtjen time”

Të premten mbrëma keni vjedhur jetën e një qenie të veçantë, dashurinë e jetës time, nënën e djalit tim por nuk do ta keni urrejtjen time. Nuk e di se

I pakategorizuar

I pakategorizuar

Festa e engjejve rojtarë: të gjithë e kemi një engjëll që na mbron

Engjëll i rojes është një engjëll i cili, sipas traditës së krishterë, shoqëron çdo person në jetë, duke e ndihmuar atë në vështirësitë dhe duke e udhëzuar atë kah Hyji.

I pakategorizuar

Të kam thirrur me emër; ti më përket mua

Një intervistë me motër Majlinda Topallin e cila këto ditë ka bërë kushtet (betimin) për gjithë jetën, se do të jetë në shërbim të Hyjit dhe Kishës në Institutin e

I pakategorizuar

Murgesha nga Çekia: populli shqiptar është populli im!

Peregrinus.al Moter Mikaela jeton ne Shkodër. Ajo është Bijë e Marisë Ndihmëtare, një saleziane që prej vitesh është pjesë e bashkësisë së motrave saleziane këtu në Shqipëri. Ajo reagoi ndaj

I pakategorizuar
I pakategorizuar

Përse Kisha katolike shpall dikë të lumë a të shenjtë?

Bernd Hagenkord SJ Kisha është plotë me shenjtër. Ata ndodhen nëpër shtylla, janë të paraqitur në piktura dhe afreske. Njeriu do të mund t’i mbante ata për pothuajse mbi-të-krishterë. Prandaj,

I pakategorizuar

Gjoni XXIII: Nëna

Më 23 janar Kisha kremtonte, asokohe, Martesën e Shën Jozefit me Zojën e Bekuar. E Papa Gjoni kujtonte: “Kjo datë më bën të dëgjoj zërin e dashur të tim eti,