Në Dialog

Në Dialog

Papa mbyll Javën për Bashkimin e të Krishterëve: “Ndarjet, shkandull. Ecja së bashku është tashmë unitet”

“Ecja së bashku është tashmë unitet.Të krishterët mund t’i kapërcejnë ndarjet e të bashkohen përmes forcës së Shpirtit Shenjt”. Me këto fjalë mund ta përmbledhim homelinë, që mbajti mbrëmë Papa

Në Dialog

Kryepiskopi Anastas shpallet sot “Doktor Nderi” i Universitetit Fordham

Universiteti amerikan Fordham i Nju Jorkut, në SHBA, shpall sot, 28 janar 2014, “Doktor Honoris Causa” Kryepiskopin e Tiranës dhe të Gjithë Shqipërisë, Anastasin. Ceremonia zyrtare e dorëzimit të titullit

Në Dialog

Medjugorie: shumë pikëpyetjë dhe … shumë vend për lutje

Nga Maria Pepkolaj Të bësh një udhëtim drejt Medjugojes, të duhen minimumi 8 orë rrugë. Duhet të kalosh nga Hani i Hotit në Shkodër, të kalosh nga Tuzi, Podgorica e

Në Dialog

Pse të besoj akoma?

Nga Agustin Bardhi Në këtë botë që po leviz me shpejtesi supersonike, dhe ku shumë shprehen duke thene se tashmë Kisha është jashtë këtij realiteti, “Kisha është jashtë mode” dhe

Në Dialog

Edhe nje here, perse Peregrinus?

Peregrinus.al është një website me frymëzim të krishterë katolik. Njeriu bashkëkohor ka nevojë për përshpirtëri e nënkuptuar si jeta e cdo dite e prirur drejt amshimit. Kjo përshpirtëri nuk është

Në Dialog

Rreziku i humbjes së Traditës

Nga Nesti Gjeluci “Bregu përfaqësonte Zotin, drejtimi për tek bregu ishte tradita, dhe rremat përfaqësonin lirinë që më ishte dhënë mua të vozisja drejt këtij bregu dhe të bija në

Në Dialog

Jo vetëm Kisha në fakt, po e gjithë shoqëria duhet të priret nga rivlerësimi i rolit të gruas dhe jo katapultimi i saj.

Po sjellim në vëmendjen e lexuesve të Peregrinus.al intervsitën me një grua për të cilën besimi përbën thelbin e jetës së saj dhe të familjes së saj, Znj Rafaela Marteta.

Në Dialog

Një shembull të rinjsh që punojnë për komunitetin

Të jesh pjesë e periferive shpesh do të thotë te jesh larg aktiviteteve, ngjarjeve ose dhe të jesh disi më i përulur se banorët e një qyteti. Kjo thellohet ndoshta

Në Dialog

Unë bëhem “nënë” sa herë që një person…nëpërmjet varfërisë time takon Krishtin

Interviste me Moter Elda Nikollin e motrave te Dashurisë të Shën Xhovana Antidës Na thuaj diçka për vendlindjen tënde. Për familjen… Unë kam lindur në një familje të thjeshtë punëtore,

Në Dialog

Dostoevskij, profeti i jetës tjetër

Në “Drama e humanizmit ateist”, Atë Henri de Lubac na paraqet një radiografi të ateizmit e të humanizmave të ngjallur prej tij dhe dramën që përfaqëson për shpirtin njerëzorë, me