Në Dialog

Në Dialog

Familja: nje kendveshtrim katolik ne dialog

  Nga Marian Gega Të flasësh për familjen dhe rininë, si dhe të analizosh sfidat që koha jonë ka, është një argument shumë i gjërë dhe kompleks. Do i hedhim

Në Dialog

Dostojevskij, Forca e pavlefshme e te perulurve

Në një ese plot poezi dhe reflektim (Debutimi, 1924), Ungareti vëren se edhe në shekullin e njëzetë “… mbetet akoma ndikimi i Dostojevskit, kuptimi i greminës së shpirtit”; dhe pikërisht

Në Dialog

Pashket me Ortodoksët?

Nga Lucetta Scaraffia Fjalët e Papa Françeskut, i cili edhe njëherë u shpreh i gatshëm për të fiksuar një datë të përbashkët për të festuar Pashkët, së bashku me të

Në Dialog

Si do ta gjejë Papa Françesku Shqiperinë?

Nga Agustin Bardhi Për herë të dytë në tokën tonë po shkel pasardhësi i Shën Pjetrit. Sigurisht qe ardhja e Papa Françeskut në Shqipëri na risjell në kujtesë Papën e

Në Dialog

Kush ka qene Patriarku Atenagora I?

Nga Lush Gjergji Shekulli njëzet është plotë sfida të llojeve të ndryshme. Në prag të festës së dymijë vjetorit të krishterimit Gjon Pali II thoshte: „Dimenzioni gjithëpërfshirës ekumenik i  Jubileut

Në Dialog

Guximi për të ndryshuar

Nga Agustin Bardhi Tashmë të gjithe e dimë që epoka në të cilën po jetojmë ka pësuar dhe po pëson ndryshime të mëdha në fusha të ndryshme. Pa dyshim që

Në Dialog

Murgesha qe po çmend web-in: Hiri i Zotit apo kthetra e djallit?

Nga Gjergj Meta Motër Cristina Scuccia, anëtare e Institutit të Rregulltareve Orsoline të Familjes së Shenjtë, Insitut i themeluar në Siçili më 10 nëntor 1905 për t’u ardhur në ndihmë

Në Dialog

Para internetit…ishte jeta!

Nga Maria Pepkolaj Diku lexova se sot interneti mbush 25 vjet nga përhapja e tij në gjithë botën (në Shqipëri ka përhapje më të vonë). Pastaj lexova dhe nje pyetje:

Në Dialog

10 vjet CHIRO…

Nga Maria Pepkolaj Sa shumë kohë me Chiro-n! Këtë vit mbushën plot 10 vjet që është themeluar Chiro në Shqipëri. Chiro, për të gjithë ata që nuk e dinë, është

Në Dialog

Të rinjtë dhe debati mbi abortin

Osservatore Romano   Brezat e rinj, të liruar nga ideologjitë e viteve ’60, përballen pa paragjykime ndaj temave etike dhe mbrojnë jetën.   Diçka po ndryshon në botë në frontin