Në Dialog

Në Dialog

PERSONAT ME AFTËSI TË KUFIZUAR NË DRITËN E SHKRIMIT TË SHENJTË

STEFAN PALOKA     / Bibla, si dije njerëzore e frymëzuar nga Shpirti i Hyjit (të më falin teologët për ndonjë shmangie të paqëllimtë nga shinat dogmatike), ngërthen në vetvete

Në Dialog

Perkujtohet ne Vatikan Shtjefen Gjeçovi, mbledhesi i kanunit

U përkujtua në Vatikan, në ambjentet e Universitetit Urbanian, 86 vjetori i vrasjes së Atë Shtjefën Konstantin Gjeçovit, françeskanit kosovar, mbledhësit dhe kodifikuesit të Kanunit të Lekë Dukagjinit, relike kjo

Në Dialog

Letra e lexueses: duhet formim para martesës

Të dashur lexues, me lejen e shkrueses po ju sjell një letër që më ka ardhur në postën time, pasi janë botuar shkrime rreth përgatitjes për martesë dhe familjes në

Në Dialog

Natyra e njeriut është të bëjë mirë

 Aktualisht me ngjarjet e vazhdueshme që po ndodhin në Shqiperi dhe me një densitet të padrejtësis maksimale, është fare e lehtë të shkurajohemi, dhe ndoshta shumë nga ne tashmë e

Në Dialog

Hapat që duhet të kapërcehen për rritjen e fëmijëve

Nga Peter J. Leithart* Keni dëgjuar historitë e tmerrshme që dalin nga shkollat tona: kopshte fëmijësh me programe amorale edukimi seksual; mësues që përhapin çoroditje seksuale me mbështetjen e administratës drejtuese;

Në Dialog

Zoti ka facebook dhe është addicted… ;-)

Nga Gjergj Meta Po sigurisht që e ka. Më ndiqni me kujdes se nuk është e gjatë ;-(  ! Qysh në faqet e para të Biblës thuhet se Zoti e krijoi

Në Dialog

Aurel Plasari shkruan shqip dhe “shkencisht”

Nga Peregrinus.al Me kënaqësi mora sot pjesë në promovimin e librit të ri të Aurel Plasarit “Shqipëria dhe shqiptarët në Europën e Piut II” alias “Karta europiane e identitet shqiptar”. E

Në Dialog

Henry Newman: Si të jetosh në kapitalizëm duke qenë ndërkohë i krishterë?

Njumani e njihte mirë shoqërinë britanike të gjysmës së parë të 1800-ës, së cilës i referohet në predikimet e tij. Ai e di se cili është roli aktual i interesave

Në Dialog

Duam të jemi pjesë e rëndësishme dhe e dobishme e trupit të Kishës së Krishtit …

Një i ri nga Berati na shkruan … Pershëndetje Dom Gjergj. Si jeni? Quhem Neritan Asllanaj nga Berati uroj dhe shpresoj që mund të më mbani mend, sepse ju kam

Në Dialog

Vatikan: Mesazhi për Ramazan

“Të krishterë e myslimanë: së bashku për t’iu kundërvu dhunës që ushtrohet në emër të fesë”: ky është titulli i mesazhit dërguar myslimanëve nga Këshillit Papnor për dialogun ndërfetar me