Në Dialog

Në Dialog

Familja e Shenjtë e Nazaretit, ikona e parisë së Zotit*

Mario Impteratori S.J.   / Në Traditën e krishterë katolike, deri në kohën e Gjon Palit II,  janë vlerësuar liturgjikisht vetëm familjet e martirëve apo ato pak familje mbretërish. Vetëm

Në Dialog

Familja dhe roli i gruas në të – Një këndvështrim ortodoks

Thoma Çomeni*   / Sa herë që flitet për familjen, përfytyrimi, vëmendja dhe perceptimi shkojnë direkt në imazhin se cila konsiderohet  familje sot?! Perceptimi i sotëm është se familja si një

Në Dialog

Simpozium Ndërfetar “Familja në këndvështrimin e Krishterë dhe Islam”

PEREGRINUS.AL  / Ditën e mërkurë, me datë 18 janar 2017, ora 11.00, Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar Bedër, në bashkëpunim me Akademinë Teologjike Ortodokse, Durrës dhe Institutin Filozofik

Në Dialog

Kryedioqeza e Tivarit dhe Manastiri i Shën Gjon Vlladimirit në Krajë*

NIK UKGJINI    / Provinca Iliro-Romake e Prevalitanës,(Praevalis) trashëgimtare e shteti të Arianinitëve, e cila shtrihej nga Lumi  Mat (Mathis).  deri në qytetin e Risono (Risan), me kryeqendër Shkodrën, në

Në Dialog

Ndërron jetë në moshën 80 vjeçare Kryetari i Nderit të KMSH-së, Haxhi Selim Muça *

PEREGRINUS.AL Sot ka ndërruar jetë dhe është nisur për në udhën e pafundme një prej drejtuesve më të spikatur të myslimanëve shqiptarë, Haxhi Selim Muça. Haxhi Selimi ndërroi jetë në shtëpinë

Në Dialog

Qëndra e Bashkëpunimit Ndërfetar në Elbasan deklarate per sulmin terrorist ne France

Peregrinus.al   / Qëndra e Bashkëpunimit Ndërfetar në Elbasan ka reaguar menjëherë në paraditen e sotshme për sulmin terrorist në Francë në mbrëmjen  datës 14 korrik. Me anë të një

Në Dialog

Motrat saleziane një hapësirë formimi në web

TEUTA BUKA   / Prej vitesh, ne motrat saleziane, po mendonim te hapnim një faqe interneti dhe më në fund ia dolëm, falë punës së të gjitha motrave që veprojnë

Në Dialog

Deshmi: Une e dua vullnetarizmin

Lizabeta Marku    / Kur përmendet emri “vullnetarizem”, nuk do të dëgjoja kurrë personat që pyesin se “çfarë është vullnetarizmi?”. Vullnetarizmi është dedikimi i vetës tënde, si ndihmë, inkurajim, kujdesje,

Në Dialog

“Spotlight” filmi per pedofiline qe fitoi Oskar

PEREGRINUS   / Këto ditë keni parë që ndër çmimet Oskar ka fituar edhe një film me titullin “Spotlight” i cili flet për punën investigative të gazetarëve të Boston Glob

Në Dialog

FITO MBI INDIFERENCËN DHE ARRIJE PAQEN: Prezantimi i Mesazhit të Papë Françeskut për Ditën e 49-të Botërore të Paqes Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” – Tiranë

  Bernard Caruana O.P/ Dua t’ju rrëfej fillimisht dy frika që më kanë përcjellur kur më është propozuar të marr pjesë në këtë konferencë të sotme. Për paqen është folur