Papa

Papa

Fjala është një dhuratë. Tjetri është një dhuratë – Mesazhi i Papës per Kreshëm 2017

Mesazhi i Atit të Shenjtë FRANÇESKUT për Kreshme 2017 Të dashur vëllezër e motra, Kreshma është një fillim ri, një udhë që na çon drejt një pikëmbërritje të sigurtë: Pashka

Magisterium

Të komunikosh shpresë dhe besim në kohën tone

Mesazhi i Papa Françeskut për ditën Botërore të Mediave “Do të doja t’i porosisja të gjithë për një komunikim ndërtues që duke refuzuar paragjykimet ndaj tjetrit, t’i japë përparësi kulturës

Magisterium

Mesazhi i Paqes i Papa Françeskut per vitin 2017

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKU PËR DITËS e 50-të BOTËRORE TË PAQES 1 JANAR 2017   Jodhuna: stil i një politike paqeje 1. Në fillim të këtij viti të

Papa

Letra apostolike Misericordia et misera – teksti i plotë në shqip*

LETRA APOSTOLIKE MISERICORDIA ET MISERA   FRANCESKU të gjithë atyre që do ta lexojnë këtë letër apostolike mëshirë dhe paqe! Misericordia et misera (mëshira dhe mëkatarja) janë dy fjalët që Shën

Magisterium

Predikimi i Papës Françesku në meshën për shenjtërimin e Nënë Terezës*

PAPA FRANCESKU    / “E kush mund ta përfytyrojë se çka do Zoti? (Ur. 9,13). Kjo pyetje nga Libri i Urtisë, që e dëgjuam në leximin e parë, na e

Magisterium

Papa Françesku ne Poloni: Hyji hyn i thjeshte ne histori

Peregrinus.al/ Dje ka mbërritur në Poloni Papa Franccesku për të marrë pjesë, së bashku me të rinjtë nga e gjithë bota, në Ditën Botërore të Rinisë. Tashmë ata janë Ditët

Magisterium

Papa Françesku në Armeni e jo vetëm LGBT

GJERGJ META   / U kthye edhe nga një udhëtim tjetër papa ynë i dashur: nga Armenia. Një vend me një histori të lashtë për krishtërimin. Janë aty gjurmët e

Papa

“Hareja e dashurisë” – sinteza e dokumentit të Papës Françesku rreth familjes*

Peregrinus    / Mëshirë dhe integrim: ky është thelbi i Nxitjes Apostolike pas sinodale “Amoris Laetitia – Hareja e dashurisë”, nënshkruar nga Papa Françesku më 19 mars dhe paraqitur sot në

Papa

Papa Françesku: Kisha te mos pranoje para te pista

Papa Françesku    / Të dashur vëllezër e motra, mirëdita. Duke folur për mëshirën hyjnore, disa herë kemi kujtuar figurën e atit të familjes, që i do bijtë e vet,

Jubileu

MISERICORDIAE VULTUS – Teksti i plote i Bulles se Papa Françeskut per Jubileun e Jashtezakonshem te meshires

FRANÇESKU FYTYRA E MËSHIRËS  (Misericordiæ Vultus) Bulla E Shpalljes Së Vitit Të Jashtëzakonshëm Të Mëshirës © Copyright në shqip ARQIPESHKVIA METROPOLITANE SHKODËR – PULT Françesku ipeshkëv i Romës shërbëtor i shërbëtorëve të