Magisterium

Papa

Hyji ende ka besim në ne!

Nga Papa Francesku “Një i krishterë që fryhet gjithandej është i shëmtuar: ai nuk është i krishterë, ai është pagan. I krishteri shërben, përulet. Të bëjmë ç’mos që këta vëllezër

Magisterium

Të divorcuarit e martuar rishtazi, pazgjidhshmëria e martesës dhe sakramentet (5)

Nga Gerhard Ludwig Müller, Prefekt i Kongregatës për Doktrinën e Fesë Shënime teologjike – morale Gjithmonë e më shpesh sygjëerohet që vendimi i marrjes apo jo i kungimit eukaristik do

Ipeshkëvinjtë lokalë

Leter Baritore e Imzot Rrok Mirdites

Leter Baritore e Imzot Rrok Mirdites, Arqipeshkev Metropolit i Tiranë-Durresit dhe Ipeshkevit Ndihmes Imzot Gjergj Frendo O.P. per Kohen e Ardhjes Fort të dashur, Vetëm pak ditë na ndajnë nga

Magisterium

Të divorcuarit e martuar rishtazi, pazgjidhshmëria e martesës dhe sakramentet (4)

Nga Gerhard Ludwig Müller, Prefekt i Kongregatës për Doktrinën e Fesë Vlerësime antropologjike dhe teologjike-sakramentore Në një ambient të shekullarizuar, doktrina rreth pazgjidhshmerisë së martesës shpesh ndesh moskuptime. Aty ku

Papa

Papa Françesku përballë skandalit të urisë së një milliard njerëzve

Papa Françesku ka regjistruar një videomesazh në mbështetje të një nisme të Karitasit Ndërkombëtar për të luftuar urinë e një miliard njerëzve në botë. Më poshtë po japim përkthimin, por

Magisterium

Të divorcuarit e martuar rishtazi, pazgjidhshmëria e martesës dhe sakramentet (3)

Nga Gerhard Ludwig Müller, Prefekt i Kongregatës për Doktrinën e Fesë   Dëshmia e Magjisterit të Kishës në kohët e sotme Me tekstin e nxitjes apostolike Familiaris Consortio, ende sot

Magisterium

Të divorcuarit e martuar rishtazi, pazgjidhshmëria e martesës dhe sakramentet (2)

Nga Gerhard Ludwig Müller, Prefekt i Kongregatës për Doktrinën e Fesë   Dëshmia e Traditës së Kishës Etërit e Kishës dhe Koncilet përbëjnë në vazhdimësi një dëshmi të rëndësishme për

Magisterium

Të divorcuarit e martuar rishtazi, pazgjidhshmëria e martesës dhe sakramentet

Nga Gerhard Ludwig Müller, Prefekt i Kongregatës për Doktrinën e Fesë Do të nisim botimin e një reflektimi të Kardinal Gerhard Ludwig Müller, Prefekt i Kongregatës për Doktrinën e Fesë

Magisterium

Papa në audiencën e përgjithshme: Kisha rritet vetëm në se hyn në gëzimin e në dhimbjen e të tjerëve

Dashuria e anasjelltë e mban në këmbë Kishën dhe i bën të krishterët “sakrament”, i dashurisë së Hyjit në botë. Papa Françesku e pohoi këtë në audiencën e sotme të