Magisterium

Editorial

Papa Françesku në Armeni e jo vetëm LGBT

GJERGJ META   / U kthye edhe nga një udhëtim tjetër papa ynë i dashur: nga Armenia. Një vend me një histori të lashtë për krishtërimin. Janë aty gjurmët e

Konferenca Ipeshkëvore

Kisha Katolike per Reformen ne drejtesi: te realizohet dhe te jete sa me e efektshme

Deklaratë për Reformën ne Drejtësi Konferenca Ipeshkvore e Shqipërisë, e mbledhur në Asamblenë e saj të zakonshme, në datat 10 -11 maj 2016, ndër të tjera ka diskutuar edhe për

Magisterium

Amoris laetitia – Parqitje e Porosise post-sinodale te Papes Françesku

Ramiro Moliner Inglés, Nunzio Apostolico    / Si Përfaqësues i Atit të Shenjtë në Shqipëri, jam i kënaqur dhe i nderuar të paraqes zyrtarisht, së bashku me Sh.T. Mons. George Frendo,

Papa

“Hareja e dashurisë” – sinteza e dokumentit të Papës Françesku rreth familjes*

Peregrinus    / Mëshirë dhe integrim: ky është thelbi i Nxitjes Apostolike pas sinodale “Amoris Laetitia – Hareja e dashurisë”, nënshkruar nga Papa Françesku më 19 mars dhe paraqitur sot në

Ipeshkëvinjtë lokalë

Homelia e Pashkeve – Imzot Frendo

Imzot Gjergj Frendo O.P.    / Një natë e veçantë. Një kremtim i mrekullueshëm, aq i pasur me simbole, me gjeste e fjalë. Kemi filluar duke ndezur zjarrin, nga i

Magisterium

Papa Françesku: Kisha te mos pranoje para te pista

Papa Françesku    / Të dashur vëllezër e motra, mirëdita. Duke folur për mëshirën hyjnore, disa herë kemi kujtuar figurën e atit të familjes, që i do bijtë e vet,

Magisterium

Do t’ju jap barinj sipas zemres time

ANGELO MASSAFRA O.F.M     / Kam kënaqësinë që në këtë Vit Jubilar të Mëshirës të paraqes në gjuhën shqipe Nxitjen Apostolike të Shën Gjon Palit II “Pastores dabo vobis”,

Magisterium

Luftën e mirë e luftova, vrapimin e kreva, fenë e ruajta

GJERGJ FRENDO O.P.    / Afërsisht para gjashtëdhjetë vitesh, një filozof marksist i famshëm, Ernst Bloch, ka shkruar një libër në të cilin bëhet fjalë se ishte larguar nga mësimi

Magisterium

MISERICORDIAE VULTUS – Teksti i plote i Bulles se Papa Françeskut per Jubileun e Jashtezakonshem te meshires

FRANÇESKU FYTYRA E MËSHIRËS  (Misericordiæ Vultus) Bulla E Shpalljes Së Vitit Të Jashtëzakonshëm Të Mëshirës © Copyright në shqip ARQIPESHKVIA METROPOLITANE SHKODËR – PULT Françesku ipeshkëv i Romës shërbëtor i shërbëtorëve të

Konferenca Ipeshkëvore

Kisha juristëve katolikë shqiptarë: Bëhuni shembull! Jo korrupsionit!

Peregrinus    / Ne diten e sotshme Konferenca Ipeshkvore e Shqiperise ka dale me nje deklarate per shtyp pas mbledhjes se Zakonshme te saj ne datat 10 dhe 11 nentor.