Magisterium

Magisterium

Krishtlindja është mahnitje, gëzim, mirëpritje, dhurim.

ANGELO MASSAFRA O.F.M.   / E kremtja e Krishtlindjes është festa e Jetës dhe e Dashurisë: Hyji Atë na do dhe do të gjithë njerëzit me një dashuri pafund dhe falas.

Ipeshkëvinjtë lokalë

Kuptimi i stemës ipeshkvore të Imzot Gjergj Frendo-s

Arqipeshkvi ynë ka zgjedhur si moto “Bariu dëgjoftë zërin e deleve”. Moto-ja e një ipeshkvi shënon programin e tij ipeshkvor, domethënë ëndrrat e tij për të ardhmen e dioqezës që

Papa

Letra apostolike Misericordia et misera – teksti i plotë në shqip*

LETRA APOSTOLIKE MISERICORDIA ET MISERA   FRANCESKU të gjithë atyre që do ta lexojnë këtë letër apostolike mëshirë dhe paqe! Misericordia et misera (mëshira dhe mëkatarja) janë dy fjalët që Shën

Konferenca Ipeshkëvore

Konferenca Ipeshkvore e Shqipërisë: Komunikatë për shtyp

Peregrinus.al   / Në datat 8 dhe 9 nëntor 2016, Konferenca Ipeshkvore e Shqipërisë u mblodh në Asemblenë e saj të Zakonshme për të diskutuar rreth çështjeve të shumta që

Konferenca Ipeshkëvore

Pershendetja ne mbarimin e Meshes – me 5 nentor 2016

ANGELO MASSAFRA O.F.M.   / Eminencat shumë të Nderuara, Bashkëvëllezër në Episkopat, Imzot Romanus Mbena, i ngarkuar me Punët e Nunciaturës, Imzot Asti, i deleguari i Kishës Ortodokse Eprorë Gjeneralë

Konferenca Ipeshkëvore

Leter qarkore e Konferencës Ipeshkvore për lumnimin e martirëve shqiptarë

LETËR QARKORE E KONFERENCËS IPESHKVORE E SHQIPËRISE DREJTUAR MESHTARËVE, RREGULLTARËVE DHE RREGULLTREVE DHE TË GJITHË BESIMTARËVE Fort të dashur, I jemi shumë mirënjohës Zotit i cili sivjet na ka mbushur

Magisterium

Kemi të njëjtin gjak si ajo, por a duam edhe ne si ajo?*

ANGELO MASSAFRA   O.F.M.   / I Nderuar Imzot Ramiro Moliner Ingles, Nunci Apostolik, Bashkëvëllezër në Episkopat, President i Nderuar, Imzot Nikolla e Kishes Ortodokse, meshtarë dhe të kushtuar, Autoritete politike, Vendore, dhe ju të gjithë

Magisterium

Predikimi i Papës Françesku në meshën për shenjtërimin e Nënë Terezës*

PAPA FRANCESKU    / “E kush mund ta përfytyrojë se çka do Zoti? (Ur. 9,13). Kjo pyetje nga Libri i Urtisë, që e dëgjuam në leximin e parë, na e

Magisterium

Papa Françesku ne Poloni: Hyji hyn i thjeshte ne histori

Peregrinus.al/ Dje ka mbërritur në Poloni Papa Franccesku për të marrë pjesë, së bashku me të rinjtë nga e gjithë bota, në Ditën Botërore të Rinisë. Tashmë ata janë Ditët

Kisha në trevat shqiptare

Kisha në Shqipëri per sulmin terrorist në Francë: të forcojmë bashkëpunimin ndërfetar

PEREGRINUS.AL Ne një deklaratë për shtyp, Konferenca Ipeshkvore e Shqipërisë shpreh dënimin e saj për sulmin terrorist në Francë dhe bën thirrje për një bashëkpunim më të madh ndërfetar e