Ipeshkëvinjtë lokalë

Ipeshkëvinjtë lokalë

Ne ditëlindjen e një ipeshkëvi*

Nga Imzot Rrok Mirdita Shumë të dashur vëllezër e motra, Duke kremtuar këtë meshë falënderimi për 75 vjetorin e lindjes së vëllait tonë ipeshkëv, Imzot Kristoforit, tingëllojnë me vend fjalët

Ipeshkëvinjtë lokalë

Vlerat e familjes si berthamë e shoqërisë: perspektiva katolike

Nga Imzot George Frendo O.P. Familja sot është e sulmuar… dhe shumë e çuditshëm është fakti si këto sulme po bëhen nën maskim e të drejtave (por jo e të

Ipeshkëvinjtë lokalë

Çështja e paqes nuk mund të zgjidhet pa një përsiatje të sinqertë e të thellë mbi njeriun*

Nga Imzot Rrok Mirdita, Arqipeshkëv Metropolit i Tiranë – Durrësit Mesazhi i parë i Papës Françesku për Ditën Botërore të Paqes përshkohet që nga fillimi deri në fund nga tema

Ipeshkëvinjtë lokalë

Kush e kërkon dritën e Hyjit, duhet të dalë përjashta, në errësirën e natës së njerëzve.

Nga Imzot Rrok Mirdita, Arqipeshkëv i Arkdioqezës Metropolitane, Tiranë-Durrës Predikimi i Meshës së mesnatës për Krishtlindje Shumë të dashur vëllezër e motra,  Leximi i parë i liturgjisë së kësaj nate

Ipeshkëvinjtë lokalë

Shenja e pranisë së Hyjit janë të dobëtit dhe nevojtarët e kësaj bote. Nëse duam të gjejmë Hyjin, nuk mund t’i harrojmë ata.

Mesazhi i Imzot Rrok Mirditës për Krishtlindje 2013! Natën e Krishtlindjeve përkujtojmë atë natë, në të cilën engjëjt, në afërsi të Betlehemit, u thanë barinjve: “Do të gjeni një foshnje

Ipeshkëvinjtë lokalë

Leter Baritore e Imzot Rrok Mirdites

Leter Baritore e Imzot Rrok Mirdites, Arqipeshkev Metropolit i Tiranë-Durresit dhe Ipeshkevit Ndihmes Imzot Gjergj Frendo O.P. per Kohen e Ardhjes Fort të dashur, Vetëm pak ditë na ndajnë nga

  • 1
  • 2