Ipeshkëvinjtë lokalë

Ipeshkëvinjtë lokalë

Karl Marx, Enver Hoxha dhe Besimi

George Frendo O.P.   / Shprehja shumë e njohur e Karl Marx-it rreth besimit është: “Besimi është opiumi i popullit” – një fjalë që Enveri e kishte shumë për zemër.

Magisterium

Kur humbim Hyjin, bëjmë veten hyj dhe shtypim të tjerët – Mesazhi Imzot Massafras per Kreshme

Angelo Massafra O.F.M.  / Shumë të dashur: meshtarë, të kushtuar Zotit dhe të gjithë ju besimtarë, Koha e shenjtë e Kreshmëve ka filluar dhe ndiej detyrën të nxis gjithë bashkësinë

Magisterium

Letra baritore për Kreshme: Krishti ka shembur murin e ndarjes. Mos të jemi ne që ndërtojmë mure të reja!

IMZOT GJERGJ FRENDO ARQIPESHKËV METROPOLIT I TIRANË-DURRËS TË GJITHË MESHTARËVE, RREGULLTARËVE, RREGULLTAREVE DHE BESIMTARËVE Fort të dashur, Kjo është herë e parë që po ju drejtohem juve si arqipeshkëv. Kanë

Ipeshkëvinjtë lokalë

E kaluara është e kaluar, tani na presin ditë të reja …

Angelo Massafra o.f.m.   / Në përfundim të kësaj dite në të cilën kemi dëshiruar të kujtojmë dhimbjen e shkaktuar Shqipërisë nga vendimi i Enver Hoxhës e datës 6 shkurt

Magisterium

Krishtlindja është mahnitje, gëzim, mirëpritje, dhurim.

ANGELO MASSAFRA O.F.M.   / E kremtja e Krishtlindjes është festa e Jetës dhe e Dashurisë: Hyji Atë na do dhe do të gjithë njerëzit me një dashuri pafund dhe falas.

Ipeshkëvinjtë lokalë

Kuptimi i stemës ipeshkvore të Imzot Gjergj Frendo-s

Arqipeshkvi ynë ka zgjedhur si moto “Bariu dëgjoftë zërin e deleve”. Moto-ja e një ipeshkvi shënon programin e tij ipeshkvor, domethënë ëndrrat e tij për të ardhmen e dioqezës që

Magisterium

Kemi të njëjtin gjak si ajo, por a duam edhe ne si ajo?*

ANGELO MASSAFRA   O.F.M.   / I Nderuar Imzot Ramiro Moliner Ingles, Nunci Apostolik, Bashkëvëllezër në Episkopat, President i Nderuar, Imzot Nikolla e Kishes Ortodokse, meshtarë dhe të kushtuar, Autoritete politike, Vendore, dhe ju të gjithë

Magisterium

Homelia e Pashkeve – Imzot Frendo

Imzot Gjergj Frendo O.P.    / Një natë e veçantë. Një kremtim i mrekullueshëm, aq i pasur me simbole, me gjeste e fjalë. Kemi filluar duke ndezur zjarrin, nga i

Ipeshkëvinjtë lokalë

Luftën e mirë e luftova, vrapimin e kreva, fenë e ruajta

GJERGJ FRENDO O.P.    / Afërsisht para gjashtëdhjetë vitesh, një filozof marksist i famshëm, Ernst Bloch, ka shkruar një libër në të cilin bëhet fjalë se ishte larguar nga mësimi

Ipeshkëvinjtë lokalë

Familja shqiptare: ende e shëndetshme, por ka edhe probleme.

Interviste me Imzot Angelo Massafra, Arqipeshkev i Shkoder-Pultit*  1.  Cila ka qenë risia e këtij Sinodi për sa i përket atmosferës mes ju Etërve Sinodalë? Që prej fillimit, organizimi i

  • 1
  • 2