Magisterium

Magisterium

Kritere zbatuese për Amoris Laetitia, Dritë për familjet tona

Nga Charles Jude Chicluna dhe Mario Grech   / Njësoj sikur “ylli” që u priu mbretërve dijetarë drejt takimit me Jezusin, po ashtu edhe porosia apostolike Amoris laetitia ndriçon familjet

Ipeshkëvinjtë lokalë

Karl Marx, Enver Hoxha dhe Besimi

George Frendo O.P.   / Shprehja shumë e njohur e Karl Marx-it rreth besimit është: “Besimi është opiumi i popullit” – një fjalë që Enveri e kishte shumë për zemër.

Ipeshkëvinjtë lokalë

Kur humbim Hyjin, bëjmë veten hyj dhe shtypim të tjerët – Mesazhi Imzot Massafras per Kreshme

Angelo Massafra O.F.M.  / Shumë të dashur: meshtarë, të kushtuar Zotit dhe të gjithë ju besimtarë, Koha e shenjtë e Kreshmëve ka filluar dhe ndiej detyrën të nxis gjithë bashkësinë

Ipeshkëvinjtë lokalë

Letra baritore për Kreshme: Krishti ka shembur murin e ndarjes. Mos të jemi ne që ndërtojmë mure të reja!

IMZOT GJERGJ FRENDO ARQIPESHKËV METROPOLIT I TIRANË-DURRËS TË GJITHË MESHTARËVE, RREGULLTARËVE, RREGULLTAREVE DHE BESIMTARËVE Fort të dashur, Kjo është herë e parë që po ju drejtohem juve si arqipeshkëv. Kanë

Magisterium

Amoris Laetitia në shqip

Papa Françesku    / Hyrje e Amoris Laetitia Gëzimi i dashurisë që jetohet në familjet është edhe hareja e Kishës. Siç kanë thënë Etërit sinodalë, pavarësisht prej shenjave të shumta

Magisterium

Fjala është një dhuratë. Tjetri është një dhuratë – Mesazhi i Papës per Kreshëm 2017

Mesazhi i Atit të Shenjtë FRANÇESKUT për Kreshme 2017 Të dashur vëllezër e motra, Kreshma është një fillim ri, një udhë që na çon drejt një pikëmbërritje të sigurtë: Pashka

Ipeshkëvinjtë lokalë

E kaluara është e kaluar, tani na presin ditë të reja …

Angelo Massafra o.f.m.   / Në përfundim të kësaj dite në të cilën kemi dëshiruar të kujtojmë dhimbjen e shkaktuar Shqipërisë nga vendimi i Enver Hoxhës e datës 6 shkurt

Papa

Të komunikosh shpresë dhe besim në kohën tone

Mesazhi i Papa Françeskut për ditën Botërore të Mediave “Do të doja t’i porosisja të gjithë për një komunikim ndërtues që duke refuzuar paragjykimet ndaj tjetrit, t’i japë përparësi kulturës

Papa

Mesazhi i Paqes i Papa Françeskut per vitin 2017

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKU PËR DITËS e 50-të BOTËRORE TË PAQES 1 JANAR 2017   Jodhuna: stil i një politike paqeje 1. Në fillim të këtij viti të

Konferenca Ipeshkëvore

Letër për familjet – Konferenca Ipeshkvore e Shqipërisë

Hyrja Të dashur besimtarë, Kisha Katolike së fundmi ka jetuar dy sinode të mëdha ku kanë marrë pjesë ipeshkvij nga e gjithë bota, për të folur për thirrjen e familjes