Libra

Libra

Promovohet në shqip: Do t’ju jap barinj (Pastores dabo vobis), Porosia enciklike rreth formimit të meshtarëve.

Me 25 mars të vitit 1992 Papa shën Gjon Pali II firmosi nxitjen apostolike Postores dabo Vobis.  Kjo nxitje apostolike që i kushtohet në mënyrë të veçantë formimit të kandidatëve 

Libra

Promovimi: Thirrja njerëzore një mister

MARK PASHKJA     / Shoqërimi dhe orientimi i njeriut për të bërë një zgjedhje themelore jete, që përputhet me personalitetin, karakterin dhe identitetin e vet është një nga sfidat

Libra

Studimi: Shtëpia e parë botuese në Shqipëri

Peregrinus.al      / Studjuesi dhe historian gjerman Markus W.E. Peters vjen per publikun shqiptar me librin e tij te dyte si kontribut per historikun e njerit prej institucioneve kulturore

Libra

AMADEO CENCINI: Misteri i thirrjes (dhe i mospërgjigjes)

Libri që po paraqesim (Amedeo Cencini, Misteri i thirrjes (dhe i mospërgjigjes), Botime Arqipeshkvia  Shkodër – Pult, 2016.)dhe që do të promovohet me datë 24 shkurt 2016 në orën 15.30

Libra

“Rrno për me tregue” del në versionin e saj origjinal në tre vëllime …

PEREGRINUS    / Me rastin e polemikës rreth dekorimit të disa ish-funksionarëve të regjimit komunist, të paktën hidhini një sy ribotimit në tre vëllime të veprës së patër Zefit “Rrno

Libra

Zoti zbret në ferr

GJERGJ KOLA    / Marcel Hila e mban premtimin, ai ja arrin me e zbritë Zotin në ferr, madje i vendos edhe nji datë të saktë mbrritjes së Tij: 29.11.1944.

Libra

Botimet Albanologjike Françeskane

12 nëntor, ora 17:00 në Sallën Ovale të Pallatit të Kongreseve Në kuadër të bashkëpunimit të dendur mes kërkuesve arbëreshë dhe atyre shqiptarë, Botimet Françeskane dhe revista Hylli i Dritës

Libra

Agjenda e Katekistit

Shtepia e librit Katolik GENIZAH ka publikuar Agjenden e Katekistit nje strument i rendesishem per nje katekistit. Ne te permban Kalendarin liturgjik te vitit 2015-2016, vendin per te mbajtur mungesat

Libra

Dritë prej Dritës

Nga Dedë Palokaj* Motivi që më nxiti ta shkruaj librin “Dritë prej Dritës” është dashuria ndaj Zotit, i cili me thirri në jetën e re. Kjo thirrje ndodhi kur fillova

Jeta Shpirtërore

Udhëheqja shpirtërore, sfidë dhe nevojë e ditëve tona*

Nga Mario Imperatori S.J.  Me kënaqësi pranova ta shkruaj këtë parathënie për përkthimin dhe botimin në gjuhën shqipe të punimit të magjistraturës në lëndën Teologjia Shpirtërore të Don Anton Uka-jt kushtuar