Libra

Libra

Promovohet ne Shkoder libri mbi martiret

LORETA TOMA    / Të mërkurën, më 26 tetor 2016, në orën 18.30, pranë Sallës “Kardinal Mikel Koliqi” të Famullisë së Shën Shtjefnit të Arqidioqezës Shkodër-Pult, në praninë e shumë

Libra

Promovimi i librit të Martirëve në Shkodër dhe Tiranë

PEREGRINUS.AL   / “Imzot Vinçenc Prennushi me shokë martirë” është titulli i librit që ka dalë tashmë nën kujdesin e Arqipeshkëvisë së Shkodër – Pultit me autor Atë Leonardo di

Libra

Agjenda e Katekistit

Edhe këtë vit Shtëpia e librit Katolik GENIZAH mes librave të saj, ka edhe Agjendën e Katekistit për vitin baritor 2016 – 2017. Është një fletore e ilustruar me Kalendarin

Libra

Benedikti XVI: askush nuk me ka kërcënuar të jap dorëheqjen

“Qeverisja praktike nuk është pika ime më e fortë e kjo sigurisht është një dobësi. Por nuk arrij me e pa veten si dikush që ka dështuar”. “Françesku është njeriu

Libra

SPROVË PËR NJË HISTORI TË KISHËS KATOLIKE NË TROJET SHQIPTARE

KASTRIOT MARKU   / Dr. Dom Nikë Ukgjini: “Kisha katolike në trevat Shqiptare. (Nga Shek. XI-deri sot)”. Qendra Botuese Shoqata e Jezuitëve, Tiranë, 2016. 448 faqe. ISBN: 978 9928 433336.

Libra

Sqarim per nje reagim* te Don Robert Koles rreth librit te Dom Nik Ukgjinit per Historine e Kishes shqiptare

Atë ZEF BISHA S.J. – Atë MARIO IMPERATORI S.J.    / Falënderojmë, para së gjithash, Don R. Kola për kontributin e tij kritik dhe çështjet që ai ngre. Gjejmë rastin

Opinione

DY FJALË RRETH LIBRIT “KISHA KATOLIKE NË TREVAT SHQIPTARE NGA SHEK XI DERI SOT” TË DON NIKË UKGJINIT

DON ROBERT KOLA   / Ditë më parë më ra në dorë libri i dom Nikë Ukgjinit “Kisha katolike në trevat shqiptare nga shek XI deri sot”, botuar nga Qendra

Libra

Libri i ri: Sakramentet – kuptimi dhe domethënia e tyre

MIMOZA JAKU    / “Bijtë e Hyjit janë ata, të cilët i udhëheq Shpirti i Hyjit. Ju veç nuk e keni marrë shpirtin që bën robër në mënyrë që përsëri

Libra

Unë jam shqiptar – Libri i Atë Ernesto Santucci-it*

Krenar Gjokeja   / Deshmia qe prifti jezuit p. Ernesto Santucci, na jep ne kete liber, “ndermejet kronikes dhe historise”, mund te konsiderohet bindshem si fryt i pervojes misionare ne

Libra

Meditime mbi meshtarët – Enzo Bianchi

Don Anton Uka    / Lexues i dashur, këto meditime të murgut të famshëm italian, Enzo Bianchi, të lehta për t’u kuptuar dhe shumë të thella në aspektin teologjiko-shpirtëror, meqë