Opinione

Editorial

Të kujtojmë për të ndërtuar të ardhmen*

Gjergj Meta   / “Feja është opium për popujt”. Sa herë në fëmijërinë time e kam dëgjuar këtë fjalë, si një lloj vaksine që herë pas here na injektohej si

Editorial

Mediat të jenë përçuese të lajmit të mirë

Gjergj Meta   / Në mesazhin e shpërndarë sot në Sallën e Shtypit të Vatikanit, që Papa u ka drejtuar operatorëve të komunikimit me rastin e Ditës botërore të mediave,

Editorial

Mes traditës dhe polemikës*

Artur Jaku   / Brishtësia e formimit tonë shkërmoqet sa herë përballë çështjeve historike, sprapsemi, acarohemi, dhe pavarësisht sa jemi të informuar për çështjen, gjejmë edhe nga asgjëja diçka vetëm

Editorial

Nuk ka meshtarë? Deo gratias!

Gjergj Meta   / Letra e fundit që Papa Françesku u ka dërguar të rinjëve më ka nxitur disa reflektime rreth çështjes së thirrjeve në Shqipëri. Them që është një hir

Editorial

Të dashur të rinj … ju mund të ndërtoni një botë më të mirë*

PAPA FRANÇESKU  / Të dashur të rinj, jam i gëzuar t’ju kumtoj se në tetor të vitit 2018 do të kremtohet Sinodi i Ipeshkëvinjëve rreth temës: “Të rinjtë, besimi dhe

Editorial

Endërroj një Kishë me të vërtetë misionare, …një Kishë dinamike

ANGELO MASSAFRA O.F.M.   / Qoftë levduar Jezu Krishti! Bëmë që të jehojë në këtë tempull lajmi i gëzueshëm i Pashkëve që në këtë ditë, në të cilën kujtojmë dëftimin

Editorial

Nihilizmi terrorist dhe mesazhi i Papës për paqen

GJERGJ META   / Padyshim që terrorizmi është forma më e tmerrshme e nihilizmit, nëpër të cilin bota po kalon aktualisht, sepse fshihet tinëzisht nën petkat e fetares. Nihilizmi në

Editorial

Familja në qendër të baritores për ipeshkvinjtë shqiptarë

GJERGJ META Këto ditë, Konferenca Ipeshkvore e Shqipërisë, nëpërmjet Komisionit ipeshkvor për Laikët dhe familjen, ka publikuar një Letër për familjet, drejtuar të gjithë besimtarëve katolikë, por jo vetëm, edhe

Editorial

Krishti lind edhe në Alepo

GJERGJ META  / Alepo është ndoshta emblema më e madhe e pasojave të egoizmit njerzor në kohët moderne. Nuk ka asgjë të përbashkët me ndjenjat fetare, shoqërore, humane apo gjithçka

Editorial

Krishtlindja na zbulon fytyrën e vërtetë të Hyjit, por edhe fytyrën e vërtetë të njeriut

GEORGE FRENDO O.P.   / Kur në shpallim besimin tonë se Biri i Hyjit u bë njeri, në këtë mister gjejmë themelin e vëllazërisë sonë dhe arsyen e misionit tonë