Opinione

Opinione

Ç’kuptim ka për të krishterin festa?

Dritan Ndoci / Në këto pothuajse dhjetë vite si meshtar, më ka ndodhur t’i kremtoj festat e mëdha në mënyra shumë të ndryshme. Ose më saktë: kontakti që vetë meshtaria

Editorial

Komunikimi – nevojë e domosdoshme

Don Anton Uka  / 31 Pastaj doli prapë nga krahina e Tirit, e nëpër Sidon, erdhi drejt detit të Galilesë në krahinat e Dekapolit. 32 I sollën një shurdhaman që

Editorial

Katër vjet në timonin e Kishës katolike!

Gjergj Meta  / E thotë fort qartë dhe urtisht Kardinali Ernest Troshani: “Ky asht Papa që Shpirti Shenjtë ka zgjedh për kohën tonë”. Çdo krahasim nuk ka vlerë, i bërë

Editorial

Pusulla per Papen nga burgu i Milanos, i shkruajnë edhe dy shqiptarë

Peregrinus.al  / “Ti që lutesh për të gjithë ata që vuajnë, për të gjithë ata që janë fatkeqë, për të gjithë ata që gabojnë: po të kërkoj një lutje, i

Editorial

Fuqia dhe brishtësia shpirtërore e një shoqërie

Don Anton Uka   / Pafuqia e shoqërisë perëndimore (ku bënë pjesë edhe shoqëria jonë shqiptare) për t’i rezistuar sfidave apo tundimeve të ndryshme që ndërlidhen me dimensionin antropologjik (njeriun),

Opinione

Etapa post-martire

Don Giovanni Kemal Kokona  / 5 nëntori i kaluar shënoi një kremtim që ishte në të njëjtën kohë mbyllës dhe hapës. Mbyllës për arsye të kulmimit të një proçesi që

Editorial

Meshtari në magjisterin e Papa Françeskut

Leonardo Falco  / «Ta shohësh të kaluarën me mirënjohje, ta jetosh të tashmen me pasion dhe ta përqafosh të ardhmen me shpresë» (Papa Françesku): këto janë ndjenjat me të cilat

Editorial

Kur plagosim njëri-tjerin dhe mjegullojmë fytyrën e Kishës

GJERGJ META  / Qysh në themelimin e saj “Kisha është në Krishtin si një sakrament apo shenjë e bashkimit të brendshëm me Hyjin dhe e njësimit e të gjithë gjinisë

Opinione

SHEN VALENTINI, “Shenjti i dashurisë”.

AGUSTIN BARDHI/ Ndërmjet të vërtetës dhe legjendave të ndërtuara rreth tij, ai i kalon kufijt e kristianizmit duke u bërë një figurë e dashur nga të gjithë. Data 14 shkurt

Editorial

Familja është një dëshirë e gjallë mes të rinjëve

Dokumenti i Papës për martesën dhe familjen në shqip Gjergj Meta   / “…Pavarësisht prej shenjave të shumta të krizës së martesës, «dëshira për familjen mbetet e gjallë, veçanërisht mes