Opinione

Opinione

Europa e “krishterë” dhe Shqipëria “myslimane”

Nga Gjergj Meta Me qëllime të mbrapshta në këto ditë ka gjarpëruar në Shqipëri idea se mosmarrja e vendit kandidat nga Europa është bërë për shkak të pranisë të pranisë

Opinione

Ngjizja e një senati demokristian

Nga Gjergj Meta Nuk është kurrë mirë të ndalësh një “fetus” të rritet e të lindë, përveç në rastet kur ndodh një abort spontan. Një senat demokristian këto ditë nisi

Opinione

Hylli i Dritës dhe lëngata e kulturës katolike

Nga Gjergj Meta Hylli i Dritës nuk është një organ shtypi, është një ngjarje! Si ngjarje ajo nuk përkujtohet, por kremtohet, çka do të thotë se vetëm një lloj “liturgjie”

Opinione

Martesat gay: çfarë kahje do të marrin shqiptarët?

Nga Gjergj Meta Të dielën më 1 dhjetor Kroacia ka bërë një referendum, me të cilin, me një rezultat rreth 65,77 % të pjesëmarrësve është shprehur pro futjes në Kushtetutën

Opinione

Sfidat e një pyetësori mbi familjen: për Ipeshkëvinjtë dhe të gjithë katolikët shqiptarë

Nga Gjergj Meta Pyetësori për të cilin bëhet fjalë në titull u ka shkuar të gjitha kishave vendore në të gjithë botën e sigurisht ka mbërritur edhe në Shqipëri. Çfarë

Opinione

A mund (dhe a duhet) të mbyllet një vit i fesë? – Nga Gjergj Meta

Mbyllja e vitit të fesë, i shpallur para një viti prej Papës Benedikti XVI, shënohet në shumë postera e gjithashtu edhe në atë që ka përgatitur Konfernca Ipeshkvore e Shqipërisë.

Opinione

Papa që pranon gabimin… (përshtypjet e një interviste) – Nga Gjergj Meta

Gjergj Meta  Këto ditë jam duke lexuar për herë të dytë, e ndërkohë po e përkthej për veten time, në kohën e lirë që kam mbrëmjeve pak si për hobby, intervistën