Editorial

Editorial

Endërroj një Kishë me të vërtetë misionare, …një Kishë dinamike

ANGELO MASSAFRA O.F.M.   / Qoftë levduar Jezu Krishti! Bëmë që të jehojë në këtë tempull lajmi i gëzueshëm i Pashkëve që në këtë ditë, në të cilën kujtojmë dëftimin

Editorial

Nihilizmi terrorist dhe mesazhi i Papës për paqen

GJERGJ META   / Padyshim që terrorizmi është forma më e tmerrshme e nihilizmit, nëpër të cilin bota po kalon aktualisht, sepse fshihet tinëzisht nën petkat e fetares. Nihilizmi në

Editorial

Familja në qendër të baritores për ipeshkvinjtë shqiptarë

GJERGJ META Këto ditë, Konferenca Ipeshkvore e Shqipërisë, nëpërmjet Komisionit ipeshkvor për Laikët dhe familjen, ka publikuar një Letër për familjet, drejtuar të gjithë besimtarëve katolikë, por jo vetëm, edhe

Editorial

Krishti lind edhe në Alepo

GJERGJ META  / Alepo është ndoshta emblema më e madhe e pasojave të egoizmit njerzor në kohët moderne. Nuk ka asgjë të përbashkët me ndjenjat fetare, shoqërore, humane apo gjithçka

Editorial

Krishtlindja na zbulon fytyrën e vërtetë të Hyjit, por edhe fytyrën e vërtetë të njeriut

GEORGE FRENDO O.P.   / Kur në shpallim besimin tonë se Biri i Hyjit u bë njeri, në këtë mister gjejmë themelin e vëllazërisë sonë dhe arsyen e misionit tonë

Editorial

Pritjet zyrtare të Krishtlindjes dhe një gjest ungjillor

REDAKSIONALE   / Nuk kishte se si të mos përfshiheshin nga entuziami shumë njerëz kur, nëpërmjet mediave, kanë marrë vesh se këtë vit Arqipeshkëvia Tiranë-Durrës, ka vendosur që, në vend

Editorial

Lutuni për mua, që Zoti të jetë gjithmonë drita ime*

GEORGE FRENDO O.P.  / Rasti i sotëm më kujton atë ditë, para pak më shumë se dhjetë vitesh, kur Imzot Rrok Mirdita më shuguroi ipeshkëv. Sot dua të shpreh edhe

Editorial

Misericordia et misera, një manifest i mëshirës hyjnore

GJERGJ META    / Tymnaja mediatike, që u ngrit menjehërë pas publikimit të Letrës apostolike Misericordia et misera të Papës Françesku, në përfundim të Vitit Jubilar të Mëshirës, nuk ka

Editorial

Kardinali Ernest Simoni nuk ra nga qielli.

AGUSTIN BARDHI/ Tashmë edhe ne e kemi kardinalin tonë, për këtë duhet patjetër të falënderojmë Zotin që e la gjallë mbas gjithë atyre viteve plot me vuajtje. Eh, more dom

Editorial

Bariu dëgjoftë zërin e deleve

GEORGE FRENDO O.P.   / Të dashur vëllezër e motra, jam vëllau juaj Gjergji. Faleminderit se keni ardhur në këtë kohë sigurisht jo shumë e përshtatshme, veçanërisht për ata që