Editorial

Editorial

Pusulla per Papen nga burgu i Milanos, i shkruajnë edhe dy shqiptarë

Peregrinus.al  / “Ti që lutesh për të gjithë ata që vuajnë, për të gjithë ata që janë fatkeqë, për të gjithë ata që gabojnë: po të kërkoj një lutje, i

Editorial

Fuqia dhe brishtësia shpirtërore e një shoqërie

Don Anton Uka   / Pafuqia e shoqërisë perëndimore (ku bënë pjesë edhe shoqëria jonë shqiptare) për t’i rezistuar sfidave apo tundimeve të ndryshme që ndërlidhen me dimensionin antropologjik (njeriun),

Editorial

Meshtari në magjisterin e Papa Françeskut

Leonardo Falco  / «Ta shohësh të kaluarën me mirënjohje, ta jetosh të tashmen me pasion dhe ta përqafosh të ardhmen me shpresë» (Papa Françesku): këto janë ndjenjat me të cilat

Editorial

Kur plagosim njëri-tjerin dhe mjegullojmë fytyrën e Kishës

GJERGJ META  / Qysh në themelimin e saj “Kisha është në Krishtin si një sakrament apo shenjë e bashkimit të brendshëm me Hyjin dhe e njësimit e të gjithë gjinisë

Editorial

Familja është një dëshirë e gjallë mes të rinjëve

Dokumenti i Papës për martesën dhe familjen në shqip Gjergj Meta   / “…Pavarësisht prej shenjave të shumta të krizës së martesës, «dëshira për familjen mbetet e gjallë, veçanërisht mes

Editorial

Të kujtojmë për të ndërtuar të ardhmen*

Gjergj Meta   / “Feja është opium për popujt”. Sa herë në fëmijërinë time e kam dëgjuar këtë fjalë, si një lloj vaksine që herë pas here na injektohej si

Editorial

Mediat të jenë përçuese të lajmit të mirë

Gjergj Meta   / Në mesazhin e shpërndarë sot në Sallën e Shtypit të Vatikanit, që Papa u ka drejtuar operatorëve të komunikimit me rastin e Ditës botërore të mediave,

Editorial

Mes traditës dhe polemikës*

Artur Jaku   / Brishtësia e formimit tonë shkërmoqet sa herë përballë çështjeve historike, sprapsemi, acarohemi, dhe pavarësisht sa jemi të informuar për çështjen, gjejmë edhe nga asgjëja diçka vetëm

Editorial

Nuk ka meshtarë? Deo gratias!

Gjergj Meta   / Letra e fundit që Papa Françesku u ka dërguar të rinjëve më ka nxitur disa reflektime rreth çështjes së thirrjeve në Shqipëri. Them që është një hir

Editorial

Të dashur të rinj … ju mund të ndërtoni një botë më të mirë*

PAPA FRANÇESKU  / Të dashur të rinj, jam i gëzuar t’ju kumtoj se në tetor të vitit 2018 do të kremtohet Sinodi i Ipeshkëvinjëve rreth temës: “Të rinjtë, besimi dhe