Opinione

Opinione 0 Comments

Dinjiteti i punëtorëve dhe respektimi i të drejtave të tyre

Artur Jaku  / Në një vend si Shqipëria ku hallet nuk kanë të sosur, duket se e keqja nuk ka prekur akoma fundin e saj. Ka vite që flitet për

Editorial 0 Comments

Gruaja nga Vlora, zjarri me qymyr dhe kryeministri i paduruar

E.Gj. Dukati  / Prirem të mendoj se nuk keni pasur qëllim të ligë e as arrogant z. kryeministër, por përgjigja juaj ishte e tillë ndaj asaj gruaje në Vlorë që

Editorial

Jo aq afër atyre që sundojnë, por më shumë afër viktimave të padrejtësisë

Gjergj Frendo O.P.   / Një nga tiparet më spikatëse të popullit shqiptar është mikpritja e madhe e tij. Në atë që quhet Kanuni i Lekë Dukagjinit flitet me shumë

Editorial

Bagëtia “pjell” zoti Imami, gruaja “lind”

Gjergj Meta  / Kur pashë sot në mëngjes, në shtypin online, deklaratën e Arben Imamit thënë dje në emisionin “Opinion” të Gazetarit Blendi Fevziu, rreth grave që nuk kanë bërë

Editorial

Siguritë e rreme të ekstremizmit fetar

Gjergj Meta   / “Moderniteti, për shumë arsye të kuptueshme ka vënë në diskutim të gjitha siguritë e vjetra; pasiguria është një gjendje që shumë njerëz e kanë të vështirë

Editorial

Ç’mund të bëjë feja për krizën politike në Shqipëri?

Gjergj Meta / Mund të thuhet pa mëdyshje se situata e krijuar në Shqipëri, jo vetëm tani, por edhe në të kaluarën, në këtë të kaluar tranzicionale, nëse duam t’i japim

Editorial

Galateu per Smartphone – Bëhu Smart(wo)man!

Gjergj Meta  / -Mos harro! Smartphone-i është vetëm një mjet dhe si i tillë duhet të ketë vendin që i takon dhe jo gjithë hapësirën e jetës tënde. Mjetet janë

Editorial

Meshtari: Liturgjia e Orëve, stola dhe mensa e përbashkët.

Gjovalin Simoni / Të flasësh për situatën e priftave sot, nuk është aspak e lehtë sepse edhe ata janë pjesë e kësaj shoqërie në të cilën gjendemi të gjithë. Meshtari

Opinione

Martirizimi i tyre frymëzim për t’u jetuar

Klaudia Deja  / Pas lumturimit të 38 Martirëve Shqiptar jam e sigurtë se shumë të rinj të shoqërisë tonë apo të famullive tona nuk dinë mirë se cdo të thotë

Editorial

Meshtarë të pakuptuar, por besnikë ndaj Kishës

Gjergj Meta  / Dy meshtarë të guximshëm këto ditë do të jenë në fokusin e mediave, pasi vetë Papa Françesku ka dashur të shkojë e të lutet në varret e