Fjala

Fjala

Zuri vend midis tyre

Dritan Ndoci  / E DIELA E DYTË E PASHKËS Vap 2, 42-47; Ps 118 (117); 1Pjt 1, 3-9; Gjn 20, 19-31 Pyetjes se «cila është dhurata e parë e Jezusit

Fjala

Vraponin të dy bashkë – Pashka e ngjalljes

Dritan Ndoci  / E DIELA E PASHKËS RINGJALLJA E ZOTIT Mesha e ditës Vap 10, 34. 37-43; Ps 118 (117); 1Kor 5, 6-8; Gjn 20, 1-9 Është një detaj në

Fjala

I dëgjueshëm deri në vdekje

Dritan Ndoci  / E DIELA E LARIT Is 50, 4-7; Ps 22 (21); Fil 2, 6-11; Mt 26, 14 – 27, 66. Heshtja që gjithnjë karakterizon bashkësinë e krishterë kur

Fjala

Unë jam ringjallja dhe jeta

Dritan Ndoci / E DIELA V E KREZHMEVE Ez 37, 112-14; Ps 130 (129); Rom 8, 8-11; Gjn 11, 1-45 Para disa vitesh më qe kërkuar të mbaja një takim

Fjala

Erdha në këtë botë të bëj gjyq

Dritan Ndoci    / E DIELA IV E KREZHMEVE 1Sam 16, 1.4.6-7.10-13; Ps 23 (22); Ef 5, 8-14; Gjn 9, 1-41 E pastaj në jetë, të vjen momenti kur të

Fjala

Gruaja e la enën dhe shkoi në qytet

Dritan Ndoci  / E DIELA III E KREZHMEVE Dal 17, 3-7; Ps 95 (94); Rom 5, 1-2.5-8; Gjn 4, 5-42 Në Shkrimin Shenjt të sotëm, tema e ujit dhe ajo

Fjala

Ndërsa po zbrisnin nga mali…

Dom Dritan Ndoci  / Një detaj i Ungjillit le të na e tërheqë sot vëmendjen tonë: “Ndërsa po zbrisnin nga mali…”. Përse të zbrisnin nga mali, pas gjithë asaj madhështie

Fjala

Kundërshtoni djallit!

Dritan Ndoci   / E DIELA I E KREZHMEVE Zan 2, 7-9; 3, 1-7; Ps 51 (50); Rom 5, 12-19; Mt 4, 1-11 Falë një tradite shumë të lashtë në

Fjala

Mos bëni si shtiracakët!

Dom Dritan Ndoci  / E MËRKURA E PËRHIME Jl 2, 12-18; Ps 51 (50); 2Kor 5, 20 – 6, 2; Mt 6, 1-6. 16-18 Në këtë periudhë kreshmore, të gjithëve

Fjala

Meditime per kohën e ardhjes / 4

Bernard Caruana O.P.  / “Kthehen me përpikmëri befasuese Krishtlindjet, ardhja e Zotit”. Të përpikta janë Krishtlindjet jo vetëm për shkak të ngjarjeve kronologjike dhe të dëshirës së vazhdueshme njerëzore për