Fjala

Fjala

Merrni zgjedhën time… Unë do t’ju çlodh

Dritan Ndoci   / E DIELA E XIV GJATË VITIT Zak 9, 9-10; Ps 145 (144); Rom 8, 9.11-13; Mt 11, 25-30 «Ejani tek unë të gjithë ju që jeni

Fjala

Nuk do t’i humbë shpërblimi

Dritan Ndoci   / E DIELA XIII GJATË VITIT 2Mbr 4, 8-11. 14-16; Ps 89 (88); Rom 6, 3-4. 8-11; Mt 10, 37-42 Në jetën e Shenjtes Faustina Kovalska, tregohet

Fjala

Shenjtërit Pjetri e Pali

Dritan Ndoci   / Vap 12, 1-11; Ps 34 (33); 2Tim 4, 6-8. 17-18; Mt 16, 13-19 Dëshmi shumë të hershme tregojnë se, e kremtja e këtyre dy shenjtër të

Fjala

Mos ua kini frikën njerëzve

Dom Dritan Ndoci  / E DIELA E XII GJATË VITIT Jer 20, 10-13; Ps 69 (68); Rom 5, 12-15; Mt 10, 26-33 Në leximet e sotme liturgjike flitet për forcën

Fjala

O Atë, ruaji në emër tënd

Dritan Ndoci   / E DIELA VII E PASHKËS Vap 1, 12-14; Ps 27 (26); 1Pjt 4, 13-16; Gjn 17, 1-17 Në pjesën e sotme ungjillore na janë kumtuar rreshtat

Fjala

Të ngriturit e Jezusit në qiell Shëlbuemi

Dritan Ndoci  / Vap 1, 1-11; Ps 47 (46); Ef 1, 17-23; Mt 28, 16-20 Thuhet se një herë një meshtar vendosi të shkojë e të takojë disa minatorë, të

Fjala

Mbajtja e urdhërimeve dhe shpirti i së vërtetës

Dritan Ndoci  / E DIELA VI E PASHKËS Vap 8, 5-8. 14-17; Ps 66 (65); 1Pjt 3, 15-18; Gjn 14, 15-21 «Pasi që shpirti hyn në këtë dhomë, përmes një

Fjala

Unë jam udha e vërteta dhe jeta

Dritan Ndoci  / E DIELA V E PASHKËS Vap 6, 1-7; Ps 33 (32); 1Pjt 2, 4-9; Gjn 14, 1-12 Pjesët më të rëndësishme të Veprave të Apostujve, të cilat

Fjala

Unë jam bariu… Unë jam dera!

Dritan Ndoci  / E DIELA IV E PASHKËVE Vap 2, 14.36-41; Ps 23 (22); 1Pjt 2, 20-25; Gjn 10, 1-10 Kjo e dielë e katërt e kohës së Pashkëve quhet

Fjala

Sytë e tyre ishin të penguar ta njihnin

Dritan Ndoci  / E DIELA III E PASHKËVE Vap 2, 14.22-33; Ps 16 (15); 1Pt 1, 17-21; Lk 24, 13-35 I gjithëpushtetshëm është vetëm Hyji, e jo varri. Sa prej