Jeta Shpirtërore

Jeta Shpirtërore

AGUSTIN LERE ZEMREN TE T’COPTOHET

DON GIANFRANCO CADENELLI    / Don Agustini më ka ftuar të bëj sot homelinë dhe unë, me paksa dridhje por me kënaqësi, kam pranuar të flas në këtë “Meshë të

Jeta Shpirtërore

Ai vjen, në jetën dhe dhimbjen e çdo dite! – E DIELA I E ARDHJES

GJERGJ META   / Mungesa e shpresës dhe çoroditja janë reagimet e para kur njeriu gjendet përballë situatash si ato të përshkruara në ungjillin e Lukës që Kisha na ofron

Jeta Shpirtërore

A JE TI MBRET?

GJERGJ META      / Koncepti i pushtetit, i mishëruar nga figura e Jezusit, në dialogun e tij me Pilatin në Ungjillin e  Gjonit (Gjn 18,28-40) përmbys modelet me të

Jeta Shpirtërore

ARDHJA /3 – Si të përgatisim familjet për Krishtlindje?

PEREGRINUS   / Si të përgatisim familjet për Krishtlindje? Në kohën e Krishtlindjes ne mundohemi të gjithë të zbukurojmë shtëpitë, njëherë me pemën e Krishtlindjes e po ashtu edhe me

Jeta Shpirtërore

ARDHJA / 2 – Si ta jetojmë ardhjen në jetën e çdo dite?

PEREGRINUS    / Vegimet e mëdhaja, kumtimet e vazhdueshme dhe shembujt e mësuesve të mëdhenj e modeleve të ardhjes (Isaia, Gjon Pagezuesi, Maria, Jozefi) na çojnë drejt faktit që ne

Jeta Shpirtërore

ARDHJA /1 – Koha e ardhjes, koha e pritjes – Viti C

 PEREGRINUS     / Për çfarë ardhje bëhet fjalë? Nisim me datë 28 nëntor pasdite Kohën e Ardhjes, pra një vit të ri liturgjik i cili është i ritmuar nga

Jeta Shpirtërore

Lectio Divina – nje rruge per te gjetur paqen e zemres dhe shijen e Hyjit

GIORGIO ZEVINI* Të sugjeroj një rrugë praktike dhe të thjeshtë për jetën shpirtërore, të themeluar mbi fjalën e Zotit, për të bërë që leximet e përditshme të meshës dhe ai

Jeta Shpirtërore

FANTAZMA APO SHENJTËR: Të krishterët dhe “nata e shtrigave”

Nga Shtjefen Dodes S.J. Me rastin e kremtimit të të Gjithë shenjtërve (1 nëntor) dhe përkujtimit të të gjithë besimtarëve të vdekur apo shpirtrave të purgatorit (2 nëntor), që në

Jeta Shpirtërore

Më thuaj pas kujt shkon të them se kush je!

Nga Gjergj Meta    / Kush është Krishti dhe cili është identiteti i një nxënësi të Krishtit? Këtyre dy pyetjeve ka për qëllim t’u përgjigjet Ungjilli i Markut nga i

Jeta Shpirtërore

Nuk duhet të jetë kështu ndër ju!

Gjergj Meta    / Episodi i kërkesës së dy bijëve të Zebedeut ndaj Jezusit për të qëndruar njëri në të djathtën e tij e e tjetri në të majtën e