Jeta Shpirtërore

Jeta Shpirtërore

Bëhu i lumtur, sepse lumturia është të kesh miq, e këta miq le të jenë populli i Zotit

FRA ALEKSANDER TANUSHI O.F.M   / Kjoftë lëvdu Jezu Krishti! Vllazën e motra, sot në ditën e falenderimit të shenjtërimit të Nanës Tereze, e cila u shpallë shëjtnesh para një

Jeta Shpirtërore

Drejtuar nje prifti të ri … *

NDUE KAJTAZI    / Jemi në këtë vend të shenjt, ku qindra mijëra njerëz kanë filluar jetën me Krishtin në pagëzim, kungim e krezmim. Ku mijëra njerëz janë pajtuar me

Jeta Shpirtërore

Gazetarja qe u be murgeshe katolike ne nje manastir klauzure

SALVATOR ARAGONES  / Një vajzë gazetare e Madridit, Patricia de Oro, në muajin e kaluar ka vendosur të hyj në mesin e murgeshave karmelitane të zbathura në kuvendin e Shën

Jeta Shpirtërore

Familja: vatër mëshire dhe dashurie /2

DON ANTON UKA   / Martesa dhe familja në Besëlidhjen e Re  Edhe pse Besëlidhjen e Re e karakterizon më shumë tema e Mbretërisë së Qiellit, e mëshirës, e dashurisë

Jeta Shpirtërore

Familja: vatër mëshire dhe dashurie / 1

DON ANTON UKA     / Të dashur lexues, duke pasur parasysh se edhe këtë vit, si çdo vit tjetër, anembanë famullive tona, janë kurorëzuar dhe vazhdojnë të kurorëzohen shumë

Jeta Shpirtërore

Fuqia e dashurisë ndaj armiqëve: për murgjit e vrarë në Algjeri në vitin 1996 nis procesi i lumnimit

Nis procesi për beatifikimin e murgjëve trapistë të vrarë nga ekstremistët islamikë Fati i tyre preku botën: në vitin 1996 shtatë murgjit trapistë të manastirit algjerian Tibhirine qenë rrëmbyer nga

Jeta Shpirtërore

D.Guillermo Flores – Zoti më shëroi nga urrejtja dhe e falenderoj qe jam ne Shqiperi

D.Guillermo Flores     / Quhem Guillermo Flores, i lindur ne S.Domingo ( Republika Domenikane ), djale i vetëm në familje. Kam tri motra.Kam lindur në një familje me tradite

Jeta Shpirtërore

Një ndihmë e thjeshtë për t’u rrëfyer sa më mirë.

Para se të shkosh te meshtari për t’u rrëfyer ndalu pak. Rrëfimi shpesh kuptohet si një nga gjërat më të vështira apo te sikletshme ku do të duhet t’i thuash

Jeta Shpirtërore

Hyji nuk ndeshkon, Ai pret …E DIELA III E KRESHMES /

Ungjilli 13 1 Pikërisht atëherë ia behën disa dhe i treguan çka u kishte ndodhur disa galileasve, gjakun e të cilëve Pilati e kishte përzier me gjakun e flive të

Jeta Shpirtërore

“Bëni gjithçka t’ju thotë!” (Gjn 2,5b) – “Zgjojeni botën!” (Papa Françesku)

MOTER MIMOZA JAKU    / Fort të dashur. Pjesa e Ungjillit të Gjonit që sapo dëgjuam është një pjesë e mrekullueshme, e cila na tregon fillimin e veprimtarisë së Jezusit disi