Jeta Shpirtërore

Jeta Shpirtërore

Gruaja sipas mësimit të Kishës katolike

M. Mimoza Jaku sds   / Gruaja sipas mësimit të Kishës katolike  Në këtë kumtesë mbi gruan sipas mësimit të Kishës katolike e brenda komunitetit katolik në Shqipëri, më së

Jeta Shpirtërore

Udha e Kryqit për familjet në dritën e “Gëzimi i dashurisë”

Bernard Caruana o.p.  / Tradita e krishterë ka një parim në gjuhën latine që shpreh rëndësinë ose qendrën e kultit liturgjik në jetën e të krishterëve dhe misionin e Kishës

Jeta Shpirtërore

Drejt Pashkës me Martirët e Lumë

Motrat Klarise – Shkoder  / “ Përqafo Krishtin e Varfër: ‘më i bùkuri ndër bijtë e njerzëve’ që  për shpëtimin tënd është bërë më i përbuzuri. Medito dhe sodit e dëshiro

Jeta Shpirtërore

Një letër nga Jezusi fëmijë për Krishtlindje

PASHK NDOJ   / Siç e dini datëlindja ime po afrohet. Çdo vit bëhet një fest për nderin tim dhe mendoj që edhe këtë vit festa do të përsëritet. Gjatë

Jeta Shpirtërore

Meditime per kohën e ardhjes/2

BERNARD CARUANA O.P.   / Ngjarjet e mëdha dhe tronditëse që shpallin fundin jo vetëm hynë me forcë në përsëritjen monotone të jetës, por gërshetohen edhe me indin e të

Kisha në trevat shqiptare

MARTIRËT: NJË JETË E DHURUAR PËR KRISHTIN DHE KISHËN

Të dashur rregulltar e rregulltare, është për mua kënaqësi e privilegj që t’ju drejtoj sot një reflektim mbi domethënien historike, biblike dhe baritore të të Lumve Martirë të Kishës në

Jeta Shpirtërore

Meditime për kohën e ardhjes /1

BERNARD CARUANA O.P.   / Sa herë që Kisha fillon të kremtojë misteret e shpëtimit të Zotit të tij; mistere të mbledhura në vitin liturgjik, bashkësitë rizbulojnë dëshirën për të

Fjala

Ungjilli i Shën Mateut

BERNARD CARUANA O.P.   / Me kohen e Ardhjes, në Kishë fillon Viti i Ri. Këtë vit (VITI A) do të lexojmë Ungjillin e Mateut në veçanti gjatë të dielave.

Jeta Shpirtërore

Jeta e kushtuar në vendet e lindjes si ideal bukurie dhe lirie*

GIOVANNI PERAGINE   / Nuk është e lehtë të përkufizohet  se çfarë nënkuptohet për  Evropë Lindore. Nuk bëhet fjalë të përkufizojmë një realitet gjeografik o kulturor apo fetarë. Në fakt