Aktualitet

Aktualitet

Drejt Polonisë per Diten Boterore te Rinise ne 2016

Papa Françesku caktoi temat e tri Ditëve të ardhshme Botërore të Rinisë, që do t’i përgatisin të rinjtë shpirtërisht për kremtimin ndërkombëtar me Papën, i cili do të mbahet në

Aktualitet

Fëmijët e të korruptuarve: të uritur për dinjitet!

   “… të lutemi për shumë fëmijë dhe të rinj që marrin prej prindërve të tyre bukën e pistë: edhe këta janë të uritur, të uritur për dinjitet” Sot në

Aktualitet

Redaksionale: vdekjet e bardha!

          Incidentet shumë të rënda të ndodhura këto ditë në Pogradec dhe Librazhd, ku kanë humbur jetën 7 persona, na kanë tronditur të gjithëve. Përveç dhimbjes,

Aktualitet

Zgjohet nga gjendja e komes pas 10 vjetesh, por ne RAI TV dikush thote “kjo s’eshte jete”….

«RAI të kërkojë falje”, kërkonte dje, përmes gazetës Avvenire, Maks Tresoldi, së bashku me familjen e tij dhe një grup gjithmonë e më të madh qytetarësh të indinjuar, pasi që

Aktualitet

Shenim nga Dom Gjergj Meta: Armet kimike ne Shqiperi?

Gjithnje e me shume po perparon lajmi se Shqiperia do te jete vendi ku do te shkaterrohen arme kimike nga Siria. Ka nje debat te gjalle ne kete kahje e

Kisha Universale

38 pyetjet e forta nga Vatikani…

  III. Pyetësor   Pyetjet që vijojnë u lejojnë kishave të veçanta të marrin pjesë në mënyrë vepruese në përgatitjen e Sinodit të Jashtëzakonshëm, që ka për qëllim të shpallë

Kisha Universale

Sfidat baritore mbi familjen në kontekstin e ungjillizimit – Dokument përgatitës

I. Sinodi: Familja dhe Ungjillizimi Misioni i predikimit të Ungjillit çdo krijese i është besuar drejtëpërdrejtë prej Zotit dishepujve të tij dhe Kisha e përçon atë përgjatë historisë. Në kohën

Kisha Universale

Instrumentum laboris per Sinodin e familjes

Ungjilli i familjes, familja, martesa, divorci,personat homoseskuale, adoptimi i femijeve, edukimi i tyre,Plot me pyetje të vështira, pyetësori për ipeshkvijtë e gjithë botës, që do të marrin pjesë në Sinodin