Kisha Universale

Sinodi

Patriarku Sako: “Nëse dashuria nuk e tejkalon drejtësinë Ungjilli boshatiset”

  Mos të turpërohemi nga Ungjilli, sikurse konfirmon Shën Pali (krh Rom 1, 16-17), është një “sitntezë e vërtetë” e vetë Ungjillit dhe “të ecjes së çdo bariu”. Kështu u

Kisha Universale

Imzot Forte për Sinodin: nuk ka dy parti ndër ipeshkvijtë

Nga Radio Vatikani shqip Konferenca e parë për shtyp, pas asamblesë së parë të Sinodit të Ipeshkvijve për familjen. Morën pjesë relatori i përgjithshëm, kardinali Peter Erdë, presidenti i turnit,

Kisha Universale

Papa Françesku: Sinodi nuk është parlament, … këtu nuk bëhen kompromise!

Nga Radio Vatikani shqip  / Sinodi nuk është parlament, por shprehje e Kishës, që e interpreton realitetin me zemrën e Zotit. Papa Françesku hapi sot me këto fjalë punimet e

Aktualitet

Konferenca Ndërkombëtare: “Shqipëria në Arkivin e Propaganda Fide-s”

Me datë 26 dhe 27 tetor në Universitetin Propaganda Fide në Romë organizohet Kuvendi Ndërkombëtar, në përgatitje për festimin e 400 vjetorit të themelimit të Propaganda Fide-s me titull: “Shqipëria

Kisha Universale

FIAT … jo vetëm makinë, por edhe stil jete!

FIAT, përveçse është marka e njërës prej makinave më të famshme në botë, është edhe mënyra lidhore (në shqip kthehet në dëshirore) e foljes facere, pra bëj: FIAT pra në

Aktualitet

Në Mosul ku IS ka vrarë shpresën e ka zhdukur të krishterët

Në Mosul IS fshin emrat dhe kujtesën Pasi e kanë zbrazur krejtësisht qytetin nga të krishterët duke filluar qysh prej 16 korrikut të vitit të kaluar, pasi kanë vandalizuar kishat

Kisha Universale

Françesku në Engjëllin e Tënzot: feja është forcë jete, që çliron e shëlbon

Papa Françesku \ Audienca dhe Engjëlli i Tënzot “Feja është forcë jete, që çliron e shëlbon, në çdo situatë!”. E kujtoi sot Françesku në lutjen e Engjëllit të Tënzot, në

Kisha Universale

Vdes Atë Silvano Fausti s.j. nipi i Atë Giovanni Fuastit

Ka vdekur në Milano At Silvano Fausti, 75 vjeç, jezuit breshjan dhe biblist. Një figurë meshtari dhe studjuesi shumë i njohur edhe përtej kufijve të dioqezës së Milanos që sëbashku

Kisha Universale

Shpresa, qendra e “Instrumentum Laboris” të Sinodit për familjen

Anëtarët e Sinodit mbi Familjen që do të mbahet në tetor tashmë kanë në duart e tyre Instrumentum laboris, d.m.th. dokumentin mbi të cilin do të punohet gjatë asamblesë. Po

Kisha Universale

Zoti fal gjithmonë, toka nuk fal kurrë!

Nga Peregrinus.al Çfarë titulli tjetër mund të zgjidhte për një letër enciklike rreth ekologjisë një Papë që merr për vete emrin e “të varfërit të Asizit”, përveçse fjalëve të para të