Kisha në trevat shqiptare

Kisha në trevat shqiptare

Te kujtojme per te ndertuar te ardhmen – 50 vjet nga prishja e objekteve te kultit ne Shqiperi

Peregrinus.al  / “Të kujtojmë për të ndërtuar të ardhmen” është titulli i eventit që do të mbahet nesër në Universitetin Katolik “Zoja e Keshillit te Mirë” ne pwrkujtim të 50

Aktualitet

Kremtimi i 25 vjetorit te hapjes se Seminarit te Shkodres

Peregrinus.al  / Këtë vit është XXV vjetori i rihapjes së Seminarit tonë pas viteve të tmerrshme të diktaturës. Një jubile i vogël për ta parë të kaluarën me mirënjohje, për

Kisha në trevat shqiptare

Motrat Alkantarine – 20 vjetori i një misioni të buzëqeshur

GJERGJ META   / Kanë dashur ta kremtojnë me ndalesa këtë çast të rëndësishëm motrat e Babicës së Madhe në Vlorë. Ndalesa e parë për motrat alkantarine ka qenë në

Kisha në trevat shqiptare

Chiara dhe Familja – Takim per t’i dhene shprese familjes

Peregrinus.al  / Fokolarinët e pranishëm në Dioqzën e Tiranës janë ta angazhuar prej vitesh në baritoren e Fmiljes në këtë Dioqezë. Edhe në përshpirtërinë e themelueses së tyre Chiara Lubich,

Kisha në trevat shqiptare

Kremtimi i Zojës së Lurdit në Sapë

Violeta Marashi   / Në Ditën Botërore të XXV të të Sëmurëve, që ndryshe njihet si Dita e Zojës së Lurdit, edhe Caritas Dioqezan Sapa organizoi kremtimin e ditës së

Aktualitet

Tiranë: lutja për bashkimin e të krishterëve

Peregrinus.al   / Në ambjentet e Arqipeshkëvisë së Tiranë-Durrësit, me rastin e Javës së Lutjes për Bashkimin e të krishterëve u mbajt një takim lutjeje, ku morën pjesë anëtarë të

Aktualitet

Dioqeza Sape ne ndihme te familjeve te izoluara nga i ftohti

Violeta Marashi   / Këto ditë të para të Janarit, shumë zona, kryesisht ato të zonave malore po kalojnë momente të vështira për shkak të kushteve atmosferike të motit që

Kisha në trevat shqiptare

Motrat alkantarine dhe kremtimet 20 vjetorit të pranisë së tyre në Vlorë

Shumë të dashur për të festuar 20 vitet e pranisë së familjes sonë françeskane alkantarine në tokën Shqiptare, kemi menduar tre momente për të jetuar së bashku, njëri në dhjetor me

Kisha në trevat shqiptare

Imzot Angelo Massafra 20 vjet ipeshkëv

PEREGRINUS.AL   / Në ditën e Epifanisë, me datë 6 janar 2017, në Katedralen e Shkodrës, është bërë kremtimi i përvjetorit të 20të të shugurimit ipeshkvor të Imzot Angelo Massafras,

Kisha në trevat shqiptare

Është Krishtlindje: festë e gëzimit dhe dashurisë

SIMON KULLI   / Shumë të dashur Meshtarë, rregulltarë, besimtarë dhe njerëzvullnet mirë të dioqezës së Sapës. Pas angazhimeve shpirtërore që përjetuam në Kohën e Shenjtë të Ardhjes, tashmë gjendemi