Kisha në trevat shqiptare

Aktualitet

Përshpirtëria dhe devocioni ndaj “Zojës së këshillit të mirë”: Pajtorja e popullit shqiptar.

Gjovalin Simoni   / Jam shumë mirënjohës që në këtë Jubile të 550 vjetorit të shpërnguljes së figurës së Zojës së Këshillit të Mirë në Genazzano, të mund të paraqes

Aktualitet

Konference shkencore per Zojen e Keshillit te Mire ne Shkoder

Në kuadër të festimeve në nder të jubileut të 550 vjetorit të shpërnguljes së Zojës së Këshillit të Mirë në Genazzano, u zhvillua Konferenca Ndërkombëtare Shkencore “Zoja e Shkoders, Drita

Aktualitet

Krezhme me të varfërit – Dioqeza Sape

Violeta Marashi  / Krezhme me të varfërit, është ndër fushatat dhe iniciativat më të spikatura që Caritas Dioqezan Sapa, ndërmerr në kuadër të mbledhjes së fondeve. Nisur dhe nga titulli

Aktualitet

Ditar i Asamblesë së 89-të Përgjithshme të CEEC (Komisioni Evropian i Edukimit Katolik)

Moter Teuta Buka  / Prej shumë vitesh Komisioni ynë i edukimit katolik i drejtuar nga Imzot Massafra, President i Konferencës Ipeshkvnore të Shqipërisë ka marrë pjesë në Asambletë e Komisionit

Kisha në trevat shqiptare

Dhënia e shërbesës së akolitatit seminaristit Zef Marku

Violeta Marashi   / Të dielen e katërt të Kreshmeve, datë 26 mars 2017, gjate Meshës së Kremtuar në Katedralen Nënë Tereza në Vau – Dejes, seminaristi Zef Marku iu

Aktualitet

Motër Maria Kaleta nderohet me Titullin “Kryqi i Lartë për Kishën e Papën”

Violeta Marashi  / Me kërkesën e Kuries Dioqezane të Sapës, Ati i Shenjtë Francesku është i denjuar t’i dhurojë Motër Maria Kaletes  P.F.SS. (stigmatine), Dekoraten e Kryqit të Lartë për

Aktualitet

Njih vetveten – te rinjte e dioqezes Tirane-Durres

Klevis Paloka  / Me datën 18 mars 2017 në oratorin ” Don Bosko”, Tiranë është mbajtur takimi i dytë për formimin e të rinjëve për Arqidioqezën Tiranë-Durrës, ku të pranishëm

Kisha në trevat shqiptare

Viti i mbrapshtë ’67 – Një event në Arkidioqezën e Tiranë-Durrësit

Peregrinus.al  / Eventi ishte shpallur me kohë dhe në të vërtetë kishte një lloj pritjeje nga ana e njerëzve që gjithsesi nuk u zhgënjye, qoftë për materialin e paraqitur e

Kisha në trevat shqiptare

Për një globalizim me fytyrë njerëzorë – Homazh ndaj Papa Palit VI

Peregrinus.al / Me rastin e 50 vjetorit të letrës Populorum Progressio të Papës Pali VI në seminarin Redemptoris Mater në Lezhë do të zhvillohet një takim rreth kësaj letre të