Kisha në trevat shqiptare

Aktualitet

Paliumi Metroplitan dhe emerimi i Vikarit te ri te Tiranes

Peregrinus.al  / Me datë 2 korrik 2017 gjatë meshës në Katedralen e shën Palit në Tiranë, Arqipeshkëvi i Tiranë – Durrësit Imzot Gjergj Frendo O.P., mori paliumin metropolitan që iu

Kisha në trevat shqiptare

Përshëndetje e P. Giovanni Peragine

Fort të dashur në këtë moment në zemrën time jehon fort himni i falënderimit të Marisë: “Shpirti im e madhëron Zotin…sepse e shikoi me pëlqim shërbëtoren e vet të përvuajtë”.

Kisha në trevat shqiptare

Fjalimi i Dom Simon Kullit në diten e shpalljes si Ipeshkev i Sapes.

    Shkëlqesi e nderuar Imzot Charles John Broën, Nunc Apostolik në Shqipëri, I nderuar Imzot Massafra Arqipeshkev Shkoder-Pult, President i Konfereces Ipeshkvore të Shqiperisë. I Nderuar Kleri i dioqezit

Kisha në trevat shqiptare

Përshendetja e Ipeshkëvit të zgjedhur të Rrëshenit, Dom Gjergj Meta

  Shumë i Nderuar Atë Kristofor, Bariu dhe Ati i kësaj dioqeze të Rrëshenit, fjalët e para janë për ju sot në shenjë falenderimi për shërbimin dhe të mirën që

Aktualitet

Papa Ipeshkvinjve shqiptare: thirrjet, te rinjte dhe shmangni “mondanitetin”

Sot ipeshkëvinjtë e Kishës Katolike në Shqipëri kanë takuar Shenjtërinë e tij Papa Françeskun në Vatikan. Ipeshkëvinjtë janë në Romë për vizitën e tyre ad limina. Kjo është një vizitë

Kisha në trevat shqiptare

Përvjetori i kalimit në amshim i imzot Lucjan Avgustinit

Violeta Marashi  / Në përvjetorin e parë të kalimit në amshim të Imzot Lucjan Avgustinit, Dioqeza e Sapës ka kujtuar bariun e saj përmes një Kremtimi të veçantë të kësaj

Aktualitet

Pervjetori i Imzot Lucjan Avgustini

“Unë jam ringjallja dhe jeta: kush beson në mua, edhe nëse vdes, do të jetojë. Edhe kush jeton e beson në mua, nuk do të vdesë askurrë” (Gj 11,25-26). Në

Aktualitet

Mons Brown paraqet letrat kredenciale

Sot me datë 9 maj 2017 Sh. T. Imzot Charles John Brown dorëzoi letrat kredenciale pranë Presidentit të Republikës Zotit Bujar Nishani. Takimi sipas Imzot Brown takimi ishte shumë i

Kisha në trevat shqiptare

Imzot Charles John Brown, Nunci Apostolik mbërrin në Shqipëri

Peregrinus.al/  Ka mbërritur sot në Shqipëri Nunci Apostolik Shkëlqesia e Tij Imzot Charles John Brown. Ai është caktuar nga Papa Françesku në Shqipëri pas mbarimit të shërbimi diplomatik të Shkëlqesisë

Aktualitet

Zoti mundet me ba një botë ma të madhe, … por jo një Nanë ma të madhe

Artur Jaku / Po hapim sot këtë konferencë të vecantë e njëkohësisht të rrallë për të hulumtuar më shumë mbi figuren e Zojës dhe historinë e saj të vecantë e