Aktualitet

Jeta Shoqërore

Në burgun e sigurisë së lartë të Burrelit, “JEZUSI ËSHTË PAS HEKURAVE”. Prifti katolik ju shkruan miqve të tij.

SHQIPËRI, MISIONI I SUÇ – BAZIT (Mat) JEZUSI ËSHTË PAS HEKURAVE. Në burgun e sigurisë së lartë të Burrelit.                                                                 Baz, e enjte 29 qershor 2017, festa e shën

Kisha në trevat shqiptare

Paliumi Metroplitan dhe emerimi i Vikarit te ri te Tiranes

Peregrinus.al  / Me datë 2 korrik 2017 gjatë meshës në Katedralen e shën Palit në Tiranë, Arqipeshkëvi i Tiranë – Durrësit Imzot Gjergj Frendo O.P., mori paliumin metropolitan që iu

Kisha Universale

Jezuiti Ladaria Ferrer, Prefekti i ri i Kongregatës për Doktrinën e Fesë

Peregrinus.al / Papa Françesku ka emëruar spanjollin jezuit, të cilin e ka thirrur të vazhdojë në vend të Kardinalit gjerman Gehrard Muller mandati pesëvjeçar i të cilit mbaron me datë

Kisha në trevat shqiptare

Përshëndetje e P. Giovanni Peragine

Fort të dashur në këtë moment në zemrën time jehon fort himni i falënderimit të Marisë: “Shpirti im e madhëron Zotin…sepse e shikoi me pëlqim shërbëtoren e vet të përvuajtë”.

Kisha në trevat shqiptare

Fjalimi i Dom Simon Kullit në diten e shpalljes si Ipeshkev i Sapes.

    Shkëlqesi e nderuar Imzot Charles John Broën, Nunc Apostolik në Shqipëri, I nderuar Imzot Massafra Arqipeshkev Shkoder-Pult, President i Konfereces Ipeshkvore të Shqiperisë. I Nderuar Kleri i dioqezit

Kisha në trevat shqiptare

Përshendetja e Ipeshkëvit të zgjedhur të Rrëshenit, Dom Gjergj Meta

  Shumë i Nderuar Atë Kristofor, Bariu dhe Ati i kësaj dioqeze të Rrëshenit, fjalët e para janë për ju sot në shenjë falenderimi për shërbimin dhe të mirën që

Aktualitet

Një mësim i vyer për Europën nga Shqipëria e vogël

Peregrinus.al   / Përfaqësuesit e komuniteteve fetare të Shqipërisë konferencë në Berlin për të treguar shembullin e harmonisë fetare në Shqipëri. Në një takim sot pasdite ku ishin të pranishëm

Aktualitet

Papa Ipeshkvinjve shqiptare: thirrjet, te rinjte dhe shmangni “mondanitetin”

Sot ipeshkëvinjtë e Kishës Katolike në Shqipëri kanë takuar Shenjtërinë e tij Papa Françeskun në Vatikan. Ipeshkëvinjtë janë në Romë për vizitën e tyre ad limina. Kjo është një vizitë

Kisha në trevat shqiptare

Përvjetori i kalimit në amshim i imzot Lucjan Avgustinit

Violeta Marashi  / Në përvjetorin e parë të kalimit në amshim të Imzot Lucjan Avgustinit, Dioqeza e Sapës ka kujtuar bariun e saj përmes një Kremtimi të veçantë të kësaj

Aktualitet

Papa Françesku krijon pesë kardinalë të rinj

Peregrinus.al  / Sot, gjatë lutjes së Engjëllit të Tënzot, Ati i Shenjtë Françesku ka shpallur një Koncistor për krijimin e kardinalëve të rinj. Ja çfarë tha Papa: “Të dashur vëllezër