Archive

Opinione

Dinjiteti i punëtorëve dhe respektimi i të drejtave të tyre

Artur Jaku  / Në një vend si Shqipëria ku hallet nuk kanë të sosur, duket se e keqja nuk ka prekur akoma fundin e saj. Ka vite që flitet për

Editorial

Gruaja nga Vlora, zjarri me qymyr dhe kryeministri i paduruar

E.Gj. Dukati  / Prirem të mendoj se nuk keni pasur qëllim të ligë e as arrogant z. kryeministër, por përgjigja juaj ishte e tillë ndaj asaj gruaje në Vlorë që

Fjala

Merrni zgjedhën time… Unë do t’ju çlodh

Dritan Ndoci   / E DIELA E XIV GJATË VITIT Zak 9, 9-10; Ps 145 (144); Rom 8, 9.11-13; Mt 11, 25-30 «Ejani tek unë të gjithë ju që jeni

Jeta Shoqërore

Në burgun e sigurisë së lartë të Burrelit, “JEZUSI ËSHTË PAS HEKURAVE”. Prifti katolik ju shkruan miqve të tij.

SHQIPËRI, MISIONI I SUÇ – BAZIT (Mat) JEZUSI ËSHTË PAS HEKURAVE. Në burgun e sigurisë së lartë të Burrelit.                                                                 Baz, e enjte 29 qershor 2017, festa e shën

Libra

Fuqia e besimit – reflektim psiko-shpirtëror mbi Psalmet 1-19

Marjan Uka  / Kulturës shqiptare, e në veçanti asaj të krishterë, po i shtohet edhe një vepër shumë me vlerë e meshtarit të zellshëm Don Anton Uka, me titull: “Fuqia

Editorial

Jo aq afër atyre që sundojnë, por më shumë afër viktimave të padrejtësisë

Gjergj Frendo O.P.   / Një nga tiparet më spikatëse të popullit shqiptar është mikpritja e madhe e tij. Në atë që quhet Kanuni i Lekë Dukagjinit flitet me shumë

Aktualitet

Paliumi Metroplitan dhe emerimi i Vikarit te ri te Tiranes

Peregrinus.al  / Me datë 2 korrik 2017 gjatë meshës në Katedralen e shën Palit në Tiranë, Arqipeshkëvi i Tiranë – Durrësit Imzot Gjergj Frendo O.P., mori paliumin metropolitan që iu

Aktualitet

Jezuiti Ladaria Ferrer, Prefekti i ri i Kongregatës për Doktrinën e Fesë

Peregrinus.al / Papa Françesku ka emëruar spanjollin jezuit, të cilin e ka thirrur të vazhdojë në vend të Kardinalit gjerman Gehrard Muller mandati pesëvjeçar i të cilit mbaron me datë

Fjala

Nuk do t’i humbë shpërblimi

Dritan Ndoci   / E DIELA XIII GJATË VITIT 2Mbr 4, 8-11. 14-16; Ps 89 (88); Rom 6, 3-4. 8-11; Mt 10, 37-42 Në jetën e Shenjtes Faustina Kovalska, tregohet