Archive

Fjala

Shenjtërit Pjetri e Pali

Dritan Ndoci   / Vap 12, 1-11; Ps 34 (33); 2Tim 4, 6-8. 17-18; Mt 16, 13-19 Dëshmi shumë të hershme tregojnë se, e kremtja e këtyre dy shenjtër të

Fjala

Mos ua kini frikën njerëzve

Dom Dritan Ndoci  / E DIELA E XII GJATË VITIT Jer 20, 10-13; Ps 69 (68); Rom 5, 12-15; Mt 10, 26-33 Në leximet e sotme liturgjike flitet për forcën

Kisha në trevat shqiptare

Përshëndetje e P. Giovanni Peragine

Fort të dashur në këtë moment në zemrën time jehon fort himni i falënderimit të Marisë: “Shpirti im e madhëron Zotin…sepse e shikoi me pëlqim shërbëtoren e vet të përvuajtë”.

Kisha në trevat shqiptare

Fjalimi i Dom Simon Kullit në diten e shpalljes si Ipeshkev i Sapes.

    Shkëlqesi e nderuar Imzot Charles John Broën, Nunc Apostolik në Shqipëri, I nderuar Imzot Massafra Arqipeshkev Shkoder-Pult, President i Konfereces Ipeshkvore të Shqiperisë. I Nderuar Kleri i dioqezit

Kisha në trevat shqiptare

Përshendetja e Ipeshkëvit të zgjedhur të Rrëshenit, Dom Gjergj Meta

  Shumë i Nderuar Atë Kristofor, Bariu dhe Ati i kësaj dioqeze të Rrëshenit, fjalët e para janë për ju sot në shenjë falenderimi për shërbimin dhe të mirën që

Intervistë

Dialogu ndërfetar nis nga besimi në Zotin dhe jo nga politika – Interviste me Ate Mario Imperatorin SJ

Interviste – Peregrinus.al / Padre Mario para disa ditesh je nderuar me nje çmim nga Universiteti beder per promovimin e dialogut nderfetar. Eshte nje gje e rendesishme jo vetem per

Aktualitet

Një mësim i vyer për Europën nga Shqipëria e vogël

Peregrinus.al   / Përfaqësuesit e komuniteteve fetare të Shqipërisë konferencë në Berlin për të treguar shembullin e harmonisë fetare në Shqipëri. Në një takim sot pasdite ku ishin të pranishëm