Archive

Kisha në trevat shqiptare

Zoti mundet me ba një botë ma të madhe, … por jo një Nanë ma të madhe

Artur Jaku / Po hapim sot këtë konferencë të vecantë e njëkohësisht të rrallë për të hulumtuar më shumë mbi figuren e Zojës dhe historinë e saj të vecantë e

Fjala

Sytë e tyre ishin të penguar ta njihnin

Dritan Ndoci  / E DIELA III E PASHKËVE Vap 2, 14.22-33; Ps 16 (15); 1Pt 1, 17-21; Lk 24, 13-35 I gjithëpushtetshëm është vetëm Hyji, e jo varri. Sa prej

Editorial

Meshtarë të pakuptuar, por besnikë ndaj Kishës

Gjergj Meta  / Dy meshtarë të guximshëm këto ditë do të jenë në fokusin e mediave, pasi vetë Papa Françesku ka dashur të shkojë e të lutet në varret e

Opinione

Ç’kuptim ka për të krishterin festa?

Dritan Ndoci / Në këto pothuajse dhjetë vite si meshtar, më ka ndodhur t’i kremtoj festat e mëdha në mënyra shumë të ndryshme. Ose më saktë: kontakti që vetë meshtaria

Kisha në trevat shqiptare

Përshpirtëria dhe devocioni ndaj “Zojës së këshillit të mirë”: Pajtorja e popullit shqiptar.

Gjovalin Simoni   / Jam shumë mirënjohës që në këtë Jubile të 550 vjetorit të shpërnguljes së figurës së Zojës së Këshillit të Mirë në Genazzano, të mund të paraqes

Editorial

Komunikimi – nevojë e domosdoshme

Don Anton Uka  / 31 Pastaj doli prapë nga krahina e Tirit, e nëpër Sidon, erdhi drejt detit të Galilesë në krahinat e Dekapolit. 32 I sollën një shurdhaman që

Aktualitet

Konference shkencore per Zojen e Keshillit te Mire ne Shkoder

Në kuadër të festimeve në nder të jubileut të 550 vjetorit të shpërnguljes së Zojës së Këshillit të Mirë në Genazzano, u zhvillua Konferenca Ndërkombëtare Shkencore “Zoja e Shkoders, Drita

Aktualitet

Krezhme me të varfërit – Dioqeza Sape

Violeta Marashi  / Krezhme me të varfërit, është ndër fushatat dhe iniciativat më të spikatura që Caritas Dioqezan Sapa, ndërmerr në kuadër të mbledhjes së fondeve. Nisur dhe nga titulli

Fjala

Zuri vend midis tyre

Dritan Ndoci  / E DIELA E DYTË E PASHKËS Vap 2, 42-47; Ps 118 (117); 1Pjt 1, 3-9; Gjn 20, 19-31 Pyetjes se «cila është dhurata e parë e Jezusit

Kisha Universale

Shqipëria, misioni “pa efekte speciale”

La Stampa i kushton një hapsire misionarit brescian ne dioqezen e Rreshenit (Mirdite) LUCIANO ZANARDINI SUÇ-BAZ Në misionin e Suç-Baz, përditshmëria, dhe mbi të gjitha informaliteti, bëhen rasti për të

  • 1
  • 2