Archive

Editorial

Katër vjet në timonin e Kishës katolike!

Gjergj Meta  / E thotë fort qartë dhe urtisht Kardinali Ernest Troshani: “Ky asht Papa që Shpirti Shenjtë ka zgjedh për kohën tonë”. Çdo krahasim nuk ka vlerë, i bërë

Ipeshkëvinjtë lokalë

Karl Marx, Enver Hoxha dhe Besimi

George Frendo O.P.   / Shprehja shumë e njohur e Karl Marx-it rreth besimit është: “Besimi është opiumi i popullit” – një fjalë që Enveri e kishte shumë për zemër.

Editorial

Pusulla per Papen nga burgu i Milanos, i shkruajnë edhe dy shqiptarë

Peregrinus.al  / “Ti që lutesh për të gjithë ata që vuajnë, për të gjithë ata që janë fatkeqë, për të gjithë ata që gabojnë: po të kërkoj një lutje, i

Jeta Shpirtërore

Udha e Kryqit për familjet në dritën e “Gëzimi i dashurisë”

Bernard Caruana o.p.  / Tradita e krishterë ka një parim në gjuhën latine që shpreh rëndësinë ose qendrën e kultit liturgjik në jetën e të krishterëve dhe misionin e Kishës

Aktualitet

Te kujtojme per te ndertuar te ardhmen – 50 vjet nga prishja e objekteve te kultit ne Shqiperi

Peregrinus.al  / “Të kujtojmë për të ndërtuar të ardhmen” është titulli i eventit që do të mbahet nesër në Universitetin Katolik “Zoja e Keshillit te Mirë” ne pwrkujtim të 50

Aktualitet

Kush eshte Nunci Apostolik qe eshte caktuar ne Shqiperi?

Peregrinus.al  / Mons. Brown ka lindur në New York (Shtetet e Bashkuara të Amerikës) më 13 tetor 1959. Është shuguruar meshtar më 13.05.1989 për Arkidioqezën e New Yorkut. Ka një

Fjala

Ndërsa po zbrisnin nga mali…

Dom Dritan Ndoci  / Një detaj i Ungjillit le të na e tërheqë sot vëmendjen tonë: “Ndërsa po zbrisnin nga mali…”. Përse të zbrisnin nga mali, pas gjithë asaj madhështie

Jeta Shpirtërore
Jeta Shpirtërore

Drejt Pashkës me Martirët e Lumë

Motrat Klarise – Shkoder  / “ Përqafo Krishtin e Varfër: ‘më i bùkuri ndër bijtë e njerzëve’ që  për shpëtimin tënd është bërë më i përbuzuri. Medito dhe sodit e dëshiro

Editorial

Fuqia dhe brishtësia shpirtërore e një shoqërie

Don Anton Uka   / Pafuqia e shoqërisë perëndimore (ku bënë pjesë edhe shoqëria jonë shqiptare) për t’i rezistuar sfidave apo tundimeve të ndryshme që ndërlidhen me dimensionin antropologjik (njeriun),