Archive

Libra

Parathënie e Papës në librin e viktimës së abuzimit

Bernard Caruana O.P.   / Nuk është nje dokument zyrtar papnor, por një vendim i jashtëzakonshëm i papë Françeskut i cili  nënshkruan një dëshmi të bujshme rreth fenomenit të pedofilisë

Kisha në trevat shqiptare

Kremtimi i Zojës së Lurdit në Sapë

Violeta Marashi   / Në Ditën Botërore të XXV të të Sëmurëve, që ndryshe njihet si Dita e Zojës së Lurdit, edhe Caritas Dioqezan Sapa organizoi kremtimin e ditës së

Opinione

SHEN VALENTINI, “Shenjti i dashurisë”.

AGUSTIN BARDHI/ Ndërmjet të vërtetës dhe legjendave të ndërtuara rreth tij, ai i kalon kufijt e kristianizmit duke u bërë një figurë e dashur nga të gjithë. Data 14 shkurt

Editorial

Familja është një dëshirë e gjallë mes të rinjëve

Dokumenti i Papës për martesën dhe familjen në shqip Gjergj Meta   / “…Pavarësisht prej shenjave të shumta të krizës së martesës, «dëshira për familjen mbetet e gjallë, veçanërisht mes

Magisterium

Amoris Laetitia në shqip

Papa Françesku    / Hyrje e Amoris Laetitia Gëzimi i dashurisë që jetohet në familjet është edhe hareja e Kishës. Siç kanë thënë Etërit sinodalë, pavarësisht prej shenjave të shumta

Papa

Fjala është një dhuratë. Tjetri është një dhuratë – Mesazhi i Papës per Kreshëm 2017

Mesazhi i Atit të Shenjtë FRANÇESKUT për Kreshme 2017 Të dashur vëllezër e motra, Kreshma është një fillim ri, një udhë që na çon drejt një pikëmbërritje të sigurtë: Pashka

Ipeshkëvinjtë lokalë

E kaluara është e kaluar, tani na presin ditë të reja …

Angelo Massafra o.f.m.   / Në përfundim të kësaj dite në të cilën kemi dëshiruar të kujtojmë dhimbjen e shkaktuar Shqipërisë nga vendimi i Enver Hoxhës e datës 6 shkurt

Editorial

Të kujtojmë për të ndërtuar të ardhmen*

Gjergj Meta   / “Feja është opium për popujt”. Sa herë në fëmijërinë time e kam dëgjuar këtë fjalë, si një lloj vaksine që herë pas here na injektohej si

  • 1
  • 2