Archive

Editorial

Meshtari në magjisterin e Papa Françeskut

Leonardo Falco  / «Ta shohësh të kaluarën me mirënjohje, ta jetosh të tashmen me pasion dhe ta përqafosh të ardhmen me shpresë» (Papa Françesku): këto janë ndjenjat me të cilat

Kisha në trevat shqiptare

Kremtimi i 25 vjetorit te hapjes se Seminarit te Shkodres

Peregrinus.al  / Këtë vit është XXV vjetori i rihapjes së Seminarit tonë pas viteve të tmerrshme të diktaturës. Një jubile i vogël për ta parë të kaluarën me mirënjohje, për

Magisterium

Kur humbim Hyjin, bëjmë veten hyj dhe shtypim të tjerët – Mesazhi Imzot Massafras per Kreshme

Angelo Massafra O.F.M.  / Shumë të dashur: meshtarë, të kushtuar Zotit dhe të gjithë ju besimtarë, Koha e shenjtë e Kreshmëve ka filluar dhe ndiej detyrën të nxis gjithë bashkësinë

Fjala

Mos bëni si shtiracakët!

Dom Dritan Ndoci  / E MËRKURA E PËRHIME Jl 2, 12-18; Ps 51 (50); 2Kor 5, 20 – 6, 2; Mt 6, 1-6. 16-18 Në këtë periudhë kreshmore, të gjithëve

Magisterium

Letra baritore për Kreshme: Krishti ka shembur murin e ndarjes. Mos të jemi ne që ndërtojmë mure të reja!

IMZOT GJERGJ FRENDO ARQIPESHKËV METROPOLIT I TIRANË-DURRËS TË GJITHË MESHTARËVE, RREGULLTARËVE, RREGULLTAREVE DHE BESIMTARËVE Fort të dashur, Kjo është herë e parë që po ju drejtohem juve si arqipeshkëv. Kanë

Libra

Prezantimi i librit Ti më shqyrton e me njeh i Carlo Maria Martini

Don Anton Uka   / Libri “Ti më shqyrton dhe më njeh”, i përkthyer nga gjuha italiane në gjuhën shqipe, i Carlo Maria Martini-t, ish kardinal i dioqezës ambroziane të Milanos

Kisha në trevat shqiptare

Motrat Alkantarine – 20 vjetori i një misioni të buzëqeshur

GJERGJ META   / Kanë dashur ta kremtojnë me ndalesa këtë çast të rëndësishëm motrat e Babicës së Madhe në Vlorë. Ndalesa e parë për motrat alkantarine ka qenë në

Editorial

Kur plagosim njëri-tjerin dhe mjegullojmë fytyrën e Kishës

GJERGJ META  / Qysh në themelimin e saj “Kisha është në Krishtin si një sakrament apo shenjë e bashkimit të brendshëm me Hyjin dhe e njësimit e të gjithë gjinisë

Aktualitet

Chiara dhe Familja – Takim per t’i dhene shprese familjes

Peregrinus.al  / Fokolarinët e pranishëm në Dioqzën e Tiranës janë ta angazhuar prej vitesh në baritoren e Fmiljes në këtë Dioqezë. Edhe në përshpirtërinë e themelueses së tyre Chiara Lubich,

Libra

Ti më shqyrton dhe më njeh – Liber i Kardinal Martinit ne shqip

Seminari Ndërdoqezan i Shkodrës parqet, me datë 22 shkurt 2017 në orën15.30, vëllimin “Ti më shqyrton dhe më njeh” të cardinal Carlo Maria Martinit. Ky libër është pjesë e kolanës

  • 1
  • 2