Archive

Kisha Universale

Paraqitet në Vatikan dokumenti i Sinodit të Ipeshkvinjëve kushtuar të rinjëve

Peregrinus.al   / “Papa dëshiron t’i skalisë një motivim të gdhendur njerëzor dhe kishtar Sinodit të ardhshëm të ipeshkëvinjëve rreth të rinjëve, me vetëdijen se mosha rinore ka nevojë t’i

Aktualitet

Motrat alkantarine dhe kremtimet 20 vjetorit të pranisë së tyre në Vlorë

Shumë të dashur për të festuar 20 vitet e pranisë së familjes sonë françeskane alkantarine në tokën Shqiptare, kemi menduar tre momente për të jetuar së bashku, njëri në dhjetor me

Editorial

Të dashur të rinj … ju mund të ndërtoni një botë më të mirë*

PAPA FRANÇESKU  / Të dashur të rinj, jam i gëzuar t’ju kumtoj se në tetor të vitit 2018 do të kremtohet Sinodi i Ipeshkëvinjëve rreth temës: “Të rinjtë, besimi dhe

Editorial

Endërroj një Kishë me të vërtetë misionare, …një Kishë dinamike

ANGELO MASSAFRA O.F.M.   / Qoftë levduar Jezu Krishti! Bëmë që të jehojë në këtë tempull lajmi i gëzueshëm i Pashkëve që në këtë ditë, në të cilën kujtojmë dëftimin

Kisha në trevat shqiptare

Imzot Angelo Massafra 20 vjet ipeshkëv

PEREGRINUS.AL   / Në ditën e Epifanisë, me datë 6 janar 2017, në Katedralen e Shkodrës, është bërë kremtimi i përvjetorit të 20të të shugurimit ipeshkvor të Imzot Angelo Massafras,

Editorial

Nihilizmi terrorist dhe mesazhi i Papës për paqen

GJERGJ META   / Padyshim që terrorizmi është forma më e tmerrshme e nihilizmit, nëpër të cilin bota po kalon aktualisht, sepse fshihet tinëzisht nën petkat e fetares. Nihilizmi në

Libra

Nuk duam ta kufizojmë mëshirën, por të jemi dëshmi e gjallë e saj*

ANGELO MASSAFRA O.F.M.  / “Mëshira dhe mëkatarja” është njëri prej fryteve më të bukura të Vitit Jubilar të Mëshirës, që sapo u mbyll, një Letër Apostolike e Atit të Shenjtë

  • 1
  • 2