Archive

Kisha në trevat shqiptare

Tiranë: lutja për bashkimin e të krishterëve

Peregrinus.al   / Në ambjentet e Arqipeshkëvisë së Tiranë-Durrësit, me rastin e Javës së Lutjes për Bashkimin e të krishterëve u mbajt një takim lutjeje, ku morën pjesë anëtarë të

Editorial

Mediat të jenë përçuese të lajmit të mirë

Gjergj Meta   / Në mesazhin e shpërndarë sot në Sallën e Shtypit të Vatikanit, që Papa u ka drejtuar operatorëve të komunikimit me rastin e Ditës botërore të mediave,

Papa

Të komunikosh shpresë dhe besim në kohën tone

Mesazhi i Papa Françeskut për ditën Botërore të Mediave “Do të doja t’i porosisja të gjithë për një komunikim ndërtues që duke refuzuar paragjykimet ndaj tjetrit, t’i japë përparësi kulturës

Kisha Universale

Është i nevojshëm një katekumenat për t’u përgatitur për martesën

Osservatore Romano  / Gjyqit të Rotës Romane Papa i kërkon më shumë kujdes për të fejuarit dhe çiftet e reja Dashuria ka nevojë për të vërtetë Marrëdhënia ndërmjet besimit dhe

Editorial

Mes traditës dhe polemikës*

Artur Jaku   / Brishtësia e formimit tonë shkërmoqet sa herë përballë çështjeve historike, sprapsemi, acarohemi, dhe pavarësisht sa jemi të informuar për çështjen, gjejmë edhe nga asgjëja diçka vetëm

Në Dialog

Familja e Shenjtë e Nazaretit, ikona e parisë së Zotit*

Mario Impteratori S.J.   / Në Traditën e krishterë katolike, deri në kohën e Gjon Palit II,  janë vlerësuar liturgjikisht vetëm familjet e martirëve apo ato pak familje mbretërish. Vetëm

Në Dialog

Familja dhe roli i gruas në të – Një këndvështrim ortodoks

Thoma Çomeni*   / Sa herë që flitet për familjen, përfytyrimi, vëmendja dhe perceptimi shkojnë direkt në imazhin se cila konsiderohet  familje sot?! Perceptimi i sotëm është se familja si një

Editorial

Nuk ka meshtarë? Deo gratias!

Gjergj Meta   / Letra e fundit që Papa Françesku u ka dërguar të rinjëve më ka nxitur disa reflektime rreth çështjes së thirrjeve në Shqipëri. Them që është një hir

Në Dialog

Simpozium Ndërfetar “Familja në këndvështrimin e Krishterë dhe Islam”

PEREGRINUS.AL  / Ditën e mërkurë, me datë 18 janar 2017, ora 11.00, Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar Bedër, në bashkëpunim me Akademinë Teologjike Ortodokse, Durrës dhe Institutin Filozofik

Kisha në trevat shqiptare

Dioqeza Sape ne ndihme te familjeve te izoluara nga i ftohti

Violeta Marashi   / Këto ditë të para të Janarit, shumë zona, kryesisht ato të zonave malore po kalojnë momente të vështira për shkak të kushteve atmosferike të motit që

  • 1
  • 2