Kuptimi i stemës ipeshkvore të Imzot Gjergj Frendo-s

Kuptimi i stemës ipeshkvore të Imzot Gjergj Frendo-s

stema-ipeshkvoreArqipeshkvi ynë ka zgjedhur si moto “Bariu dëgjoftë zërin e deleve”. Moto-ja e një ipeshkvi shënon programin e tij ipeshkvor, domethënë ëndrrat e tij për të ardhmen e dioqezës që i është besuar. Stema shpreh aspekte të ndryshme të lidhura me Mons. Gjergjin. Lart, shihen ngjyrat: e bardha dhe e zeza. Është stema e Urdhrit dominikan. Duhet thënë që mons. Gjergji është ipeshkvi i tretë dominikan në historinë e arqidioqezës sonë. Kryqi i shën Gjergjit është një flamur me një kryq në një sfond të bardhë. Më poshtë, mbi një sfond të kuq, djathtas është kryqi i Maltës dhe në qendër, delja që përmbledh dhe shpreh në një farë mënyre moto-n e zgjedhur.

Previous Meditime per kohën e ardhjes/2
Next "Shpalime Teologjike" - Libri i ri i Don Robert Kolës

Sugjerime